AK Parti Eflani Belediye başkan aday adayı Hüseyin Lüfti Ersoy’un paylaştığı projeler ilçede ve Karabük kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Karabük’ün sevilen din görevlilerinden emekli imam hatip, araştırmacı yazar, şair Hüseyin Lütfi Ersoy memleketi Eflani’den Belediye Başkanı olmak için kolları sıvadı.
AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yaptıktan sonra bir taraftan ilçenin önde gele isimleri ile bir araya gelen, diğer taraftan da çarşı pazar ve hane ziyaretleri ile tempo yükselten Ersoy, görev alması halinde gerçekleştirmek istediği projelerle de adından söz ettiriyor.
Tatil köyünden hanedan sofrasına, seyir terasından müzeye, terminalden öğrenci yurduna, kent parkına değin 20 dolayında proje hazırlayan ve bunların büyük bölümünü sosyal medya hesaplarından açıklayan AK Parti Eflani Belediye başkan aday adayı Hüseyin Lütfi Ersoy proje yoğunluğuyla birlikte ilçeye bir ilk yaşatmış oldu.
Bir seçim döneminde ilk defa bir aday adayının görselleriyle birlikte birbirinden bağımsız 20 dolayında proje ortaya koyduğu Eflani’de şimdi herkes projelerin hayata geçip geçmeyeceğini merak ediyor.
HÜSEYİN LÜTFİ ERSOY KİMDİR?
1974 yılında Karabük İli Eflâni İlçesi Akçakese Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde, Ortaokulu Gerede İmam-Hatip Lisesinde, Liseyi 1994 yılında Kdz. Ereğli İmam-Hatip lisesinde bitirdi. Anadolu Üniversitesi A.Ö.F İlahiyat Ön Lisans ve A.Ö.F Halkla İlişkiler bölümünü bitirerek lisansını tamamladı.
Fahri, vekil ve kadrolu İmam-Hatip olarak Eflâni’nin değişik köylerinde görev yaptı. 2013-2018 yılları arasında Budapeşte Büyükelçiliği bünyesinde Diyanet İşleri Başkanlığının ilk Koordinatör Din Görevlisi olarak Macaristan’da bulundu.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın başbakanlığı döneminde gerçekleşen Macaristan Başbakanı Orban VİCTOR’un Aralık 2013 tarihli Türkiye ziyaretinde; ‘Macaristan’da Osmanlı mimarisinde bir camii inşaası’ konusunun büyükelçi vasıtasıyla gündeme alınmasına vesile oldu.
Diyanet İşleri Başkanlığı yayını olan 12 temel dini kitabı Macarcaya tercüme, baskı ve dağıtım gibi önemli bir çalışmayı hayata geçirdi.
Yurtdışı görev bitiminde Karabük 5000 Evler Merkez Camiinde göreve başladı. Fahri, vekil ve kadrolu olarak yaptığı 32 yıllık görevin ardından buradan emekli oldu.
İlçeleriyle birlikte Karabük ve Eflani yöresinin antik dönemden günümüze kadar tarihine, dini ve kültürel hayatına dair arşiv, belge ve kaynaklar yanında, gelenekler, halk edebiyatı ile mutfak kültürü üzerine derlemeler ve araştırmalar yaptı.
Hakkında bilgi olmayan birçok cami, zaviye, vakfiye, türbe ve maneviyat büyüklerini gün yüzüne çıkardı.
Eflani’nin bütün köylerini ve halkını yakından tanıyan ve tanınan Ersoy, Eflani Belediyesinin, Eflani Kaymakamlığının ve diğer resmi kurum ve STK’ların düzenlediği sosyal, kültürel, dini, tarihi ve geleneksel organizasyonların içinde gönüllü olarak yer almış, programlar düzenlemiş ve sunumlar yapmıştır.
Yayınlanmış 7 kitabı ve yayına hazır 3 kitabı bulunan Ersoy, yurtdışı da dâhil sayısız konferanslar verdi, sunum ve söyleşiler yaptı.
Yediden yetmişe beşeri ilişkileri önemseyen, cemiyet hayatının içinde olan bir kişi olarak, gerek görev yaptığı camilerde gerekse toplumsal hayat içinde dini, tarihi, sosyal, kültürel ve sanatsal birçok program ve proje uygulamış ve etkinlikler düzenlemiştir.
Karabük merkezli ulusal yayın yapan Brtv televizyonunda, bölgenin ve Karabük yöresinin tarihi ve kültürel mirasını konu edinen “Yöremiz Tarihimiz” adlı haftalık televizyon programı hazırlayıp sunmaktadır.
1–3 Nisan 2010 tarihlerinde Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen “Kuruluşundan Bugüne Karabük ve Demir-Çelik” adlı sempozyumda “1530 Yılı Kanuni Dönemi Tahrir Kayıtlarında Karabük Yöresi” adlı bildiri sunmuştur. Katıldığı şiir ve hutbe yarışmalarında dereceleri de olan Ersoy, anında söylediği beyit ve dörtlükleriyle tanınmaktadır.
Orta seviyede Macarca bilen Ersoy, evli ve üç çocuk babasıdır.
kaynak: Bölgenin Sesi Gazetesi

