AK Parti Heyeti, “İlk Evim, İlk İş Yerim” Projesi İnşaat Alanında İncelemelerde Bulundu

AK Parti Heyeti, “İlk Evim, İlk İş Yerim” Projesi İnşaat Alanında İncelemelerde Bulundu

Yayın: 29.01.2024 12:02
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç ve İl Başkanı Ferhat Salt’tan oluşan AK Parti heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında, Kartaltepe Mahallesi’nde yapımı devam eden 280 konut ve 12 adet işyerinin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

AK Parti heyetinin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan bu proje kapsamında yapılacak konutlar, birçok vatandaşımızın ev sahibi olmasına olanak sağlayacaktır.

Hemşehrilerimizin modern ve konforlu bir yaşam sürdürebilecekleri şekilde tasarlanan bu konutlar, çeşitli sosyal aktivitelere katılım imkanı sunacak alanlarla donatılacaktır. Bu sayede, şehrin yaşam kalitesi artırılacaktır.

İlk etapta 280 konut ve 12 işyerinin yapımına devam ediliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, vatandaşlarımız uygun koşullarda konut sahibi olacaklar ve işyeri açma fırsatı bulacaklardır. Proje kapsamında Kartaltepe Mahallesindeki 280 konutla birlikte Safranbolu’da 200, Eskipazar’da 120, Eflani’de 63, Ovacık’ta 30 ve Yortan Beldesinde 59 olmak üzere Karabük’te toplam 752 sosyal konut inşa edilecek.

Geride bırakılan sene Karabük Merkez, Safranbolu, Eskipazar, Eflani ile Yortan Beldesinde yapılacak konutlar için kurası çekilen ve hak sahipleri belirlenen, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin hemşehrilerimize, Karabük’ümüze hayırlı olmasını diliyoruz.” şeklinde açıklamada bulunuldu.(Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Barma Yaylası mavi yıldızlarla süslendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – İlkbaharın gelişiyle yeşilin binbir tonunu barındıran Doğu Karadeniz yaylaları, ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Trabzon'un Çaykara ve Köprübaşı ilçe sınırlarında bulunan ve Kasım 2019'da koruma altına alınan Barma Yaylası Turbalığı'nda her yıl nisanda “mavi zakkum” olarak da isimlendirilen “mavi yıldız” çiçeklerinin açmasıyla doğa adeta maviye bürünüyor.

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ince uzun yapraklı mavi yıldız çiçeği, Uluslararası Bern Sözleşmesi gereği Türkiye'nin korumakla yükümlü olduğu bitkiler arasında yer alıyor.

Nisanın ilk haftasından itibaren açmaya başlayan çiçeği görmek ve fotoğraflamak isteyenler, sabahın erken saatlerinde yaylaya gelerek görüntülemeye çalışıyor.