AK Parti Karabük İl Başkanı Salt Aday Adayları ile Bir Araya Geldi

AK Parti Karabük İl Başkanı Salt Aday Adayları ile Bir Araya Geldi

Yayın: 07.12.2023 15:24 |Güncelleme: 27.12.2023 16:24
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’ın başkanlığında Karabük belediye başkan aday adayları ile toplantı gerçekleştirildi.
Birlik ve beraberlik mesajının verildiği toplantı sonrası konuşan AK Parti İl Başkanı Salt, ‘Aşkınan çalışan yorulmaz’ diyerek, Karabük’ün 7 Belediyesini de AK Parti belediyeciliği ile buluşturmak adına tevazu, samimiyet, gayret ve aşkla çalıştıklarını vurguladı.
AK Parti İl Başkanı Salt, tüm aday adaylarına sürecin hayırlı olmasını diledi.(Halil Kızılyer)

Yorumlar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi “Çocuklar için Bilim” atölyesi düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – İstanbul Bilgi Üniversitesi, “Çocuklar için Bilim” projesi kapsamında Çanakkale'de bilim atölyeleri etkinliği gerçekleştirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Ayvacık Belediyesi, Ayvacık Kaymakamlığı ve Ayvacık Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, ilçeye bağlı 64 köyde yaşayan 11-14 yaş aralığındaki öğrenciler için bilim atölyeleri düzenlendi.

İki gün süren atölye çalışmalarında öğrenciler, akademisyenlerin gözetiminde bilimsel deneylere katılma olanağı buldu.

Çocukların analitik düşünme becerilerini geliştirerek bilimsel farkındalık kazanmalarını amaçlayan proje kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri çocuklarla biyoloji, kimya ve fizik temelli 8 farklı deney gerçekleştirdi.

Öğrenciler, fizik alanında gerçekleştirilen deneylerde kendi tasarladıkları arabaları üreterek kuvvet, hareket, enerji dönüşümü ve mühendislik tasarımı gibi temel konuları deneyimleme imkanını bularak, atölye süresince yaptıkları çeşitli deneylerde karşılaştıkları bilimsel sorunları tanımlama ve çözme becerilerini geliştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen projenin yürütücüsü İstanbul Bilgi Üniversitesi Özel Projeler Müdürü ve Öğretim Görevlisi Amed Gökçen, öğrencilerin akademisyenlerin gözetiminde akademik faaliyete dahil olarak üniversite bünyesinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesinde çalışma deneyimi kazandıklarını kaydetti.

Gökçen, “Çocuklar için bilim projesi her ne kadar akademik bir sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde geliştirilmiş olsa da ana grubunu üniversitemizin Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri oluşturuyor. Düzenlediğimiz bu atölyelere katılan çocuklar ise hem sosyalleşme hem de çevrelerinde gördüğü olayları bilimsel bir ifadeyle açıklayabilme olanağı buldular. Farklı araç ve gereçler kullanarak tasarım ve üretim yeteneklerini ve problem çözme becerilerini geliştirdiler.” ifadelerini kullandı.