Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
15 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Hüsam’dan Karabük Üniversitesi açıklaması

AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Yavuz Hüsam, Karabük Üniversitesi üzerinden yapılan siyasi tartışmalara tepki gösterdi.

AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Yavuz Hüsam, Karabük Üniversitesi ile ilgili son günlerde kamuoyunda oluşan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hüsam, açıklamasında Karabük’ün sanayi, eğitim ve kültür alanlarında Türkiye’nin saygın şehirlerinden biri olduğunu vurgulayarak, bu değerlerin siyasi tartışmalara konu edilmesini eleştirdi.

Son günlerde bazı siyasi çevrelerin Karabük Üniversitesi üzerinden gündem oluşturma çabası içinde olduğunu ifade eden Hüsam, “Özellikle CHP zihniyetinin, Karabük Üniversitesi üzerinden gündem yaratma çabaları dikkat çekmektedir. Sözde şeffaflık ve kamu vicdanı adına yapılan açıklamaların inandırıcılığı ise oldukça tartışmalıdır,” değerlendirmesinde bulundu.

“Karabük Üniversitesi, bu kentin yüz akıdır”

Karabük Üniversitesi’nin akademik özgürlük, bilimsel üretim ve toplumsal katkı ilkeleri doğrultusunda faaliyet gösterdiğini belirten Hüsam, bu kurumun herhangi bir siyasi partinin propaganda malzemesi yapılmaması gerektiğini kaydetti.

Hüsam, “Karabük Üniversitesi üzerinden yürütülen siyasi dili ve ayrıştırıcı söylemleri asla kabul etmiyoruz. Bu kurum Karabük’ün ve ülkemizin ortak değeridir. Bu değeri siyasi polemiklere alet etmek ne etikle ne de sorumluluk bilinciyle bağdaşır,” ifadelerini kullandı.

Üniversitede eğitim gören öğrencilerin hedef gösterilmesini doğru bulmadıklarını belirten Hüsam, bu tür söylemlerin toplumsal kutuplaşmayı ve yabancı düşmanlığını besleyeceğini dile getirdi.

Eğitimin ve insan onurunun siyasetin konusu yapılmaması gerektiğine işaret eden Hüsam, “Karabük’ün yıllarca emek verilmiş değerlerini siyasetin malzemesi yaptırmayacağımızın bilinmesini istiyoruz,” açıklamasında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin