Reklam
Reklam
Halil Kızılyer Avatarı
Halil Kızılyer tarafından
03 Aralık, 2023 14:13 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti Karabük Milletvekili Şahin’den Dünya Engelliler Günü mesajı

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, bir toplumun gerçek gücünün, içindeki her bireyin potansiyelini en üst düzeye çıkarması ve herkesin insan haklarına saygı göstermesiyle ölçüldüğünü belirtti.

İnsanların birbirine daha fazla anlayış göstermesi ve dayanışma içinde olması gerektiğini ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

“Bizler engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı zorlukları anlamalı, onlara destek olmalı ve yaşadıkları hayatta eşit fırsatlara erişimlerini sağlamalıyız. Engelli bireyler, toplumumuzun önemli parçasıdır ve onların yaşam kalitesini artırmak hepimizin sorumluluğundadır. Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, haklarına saygı göstermek ve toplumsal farkındalığı artırmak için eğitimden sağlığa, sosyal yardımdan istihdama, her alanda çalışmalarımızı durmaksızın sürdüreceğiz.”

Engelli bireylerin istihdam olanaklarına erişiminin her geçen gün arttığını vurgulayan Şahin, “Eğitim ve sağlık gibi alanlarda hizmetlere daha kolay erişimlerini sağlıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda, engellilere yönelik politikaları daha çok güçlendirerek, engellilere uygun çevresel koşulları sağlamaya devam edip onların sosyal hayata daha etkin şekilde katılımını teşvik edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Şahin, tüm engellilerin gününü kutlayarak, onlara sevgi, saygı ve huzurlu yaşam temenni etti.(AA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin