AK Parti’de büyük REVİZYON!

AK Parti’de büyük REVİZYON!

Yayın: 22.08.2023 16:11
Paylaş:
A+ A-

AK Parti’de il yönetiminin tamamı yeni dönemin önünü açmak için istifa etti. İl Başkanı Ferhat Salt görevlendirme yetkisini aldıktan sonra kısa sürede 39 kişilik yeni yönetimi belirleyecek.

7 Ekim’de Olağanüstü büyük kongresini yapacak olan AK Parti’de kongre sürecine ilişkin revizyon ve yeni yapılanma çalışmaları devam ediyor.  Son yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında çok sayıda il başkanının yerine atama yapılmıştı. 14 Mayıs seçimlerinden önce milletvekili adaylığı için istifa eden Avukat İsmail Altınöz’ün yerine atanan Ferhat Salt Karabük’te partiyi yeniden yapılandırmak için görevlendirilecek.

KOORDİNATÖR VEKİL GELDİ, İSTİFALARI ALDI

Karabük’e gelen Karabük koordinatör milletvekili Kırşehir eski İl Başkanı Mustafa Kaplan Ferhat Salt dışındaki 39 kişilik yönetim kurulunun tamamının da istifasını aldı. Başkan Salt’a yeni yönetimi oluşturması için görev verileceğini kaydeden Kırşehir Milletvekili Kaplan, “Karabük’ün koordinatör vekili olarak yerel seçimlere öncesi daha güçlü bir ekip planlıyoruz” dedi.

ESKİ YENİ GENÇ TECRÜBELİ DİNAMİK BİR EKİP OLACAK

Bölgenin Sesi’ne konuşan Kaplan yapılan değerlendirmeler neticesinde yola Salt ile devam edeceklerini belirterek, “Ferhat başkanla sürekli temas halindeyiz. Sık sık Karabük’e geliyorum. Bizde yenilenme ya atama yolu ile yada istifa yolu ile oluyor. Karabük’te İl Başkanı dışındaki 39 yöneticinin tamamı istifasını verdi. Dolayısıyla yönetim düşmüş oldu. Hemen bugün yarın Ferhat başkana yeni yönetimi oluşturması için görevlendirme yazısı gelir. Bununla birlikte de Karabük’ü yerel seçimlere hazırlayacak ak kadrolar da kısa sürede oluşturulur” ifadelerini kullandı.

YÖNETİM BÜYÜK ÖLÇÜDE DEĞİŞİR

AK Parti MYK toplantısında alınan karar gereği Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyesi ve il genel meclisi üyesi adayı olmak isteyenlerin parti yönetimlerinde görev alamayacağını da hatırlatan Karabük koordinatör vekili Mustafa Kaplan, “Bu bağlamda istifa eden yöneticilerden aday olmak isteyenler olabilir. Ferhat başkan eski yeni, genç tecrübeli isimleri harmanlayarak Karabük’ü 2024 seçimlerinde zirveye taşıyacak kadroyu oluşturacaktır” dedi.(Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Arasında

Yayın: 17.05.2024 10:35
Paylaş:
A+ A-

Times Higher Education (THE) tarafından 2024 yılı “Genç Üniversite Sıralaması” açıklandı. Karabük Üniversitesi, Genç Üniversite Sıralaması 2024’e göre 501-600 bandında yer alarak büyük bir başarı elde etti.

Dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education (THE), “Genç Üniversite Sıralaması” açıkladı. Üniversitelerin öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildiği Times Higher Education “Genç Üniversite Sıralaması” 2024 yılında 79 bölgeden üniversiteler yer aldı.

Yapılan değerlendirmelere göre Karabük Üniversitesi, Genç Üniversite Sıralaması 2024’e göre 501-600 bandında yer aldı.

Türkiye’den 58 üniversitenin yer aldığı sıralamada Karabük Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler arasında 34’üncü sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 18’inci sırada yer aldı. Buna göre Karabük Üniversitesi “uluslararası görünürlük” kategorisinde Türkiye’deki üniversiteler arasında 9’uncu sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 1’inci oldu. “Araştırma kalitesi”nde ise Türkiye’deki üniversiteler arasında 12’inci  sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı.

KBÜ’nün elde ettiği başarıyı değerlendiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “ ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu çerçevesinde, bizleri güçlü Türkiye hedefine ulaştıracak olan değerli öğrencilerimizi yenilikçi, bilime önem veren, kendini geliştirmeyi amaç edinmiş, problem çözme becerisine sahip, ülkemize faydalı, milli ve manevi değerlere bağlı insanlar olarak yetiştirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız” dedi.