AK Parti’de merkez ilçe, kadın kolları ve iki ilçe başkanı istifa etti

AK Parti’de merkez ilçe, kadın kolları ve iki ilçe başkanı istifa etti

Yayın: 13.09.2023 13:13
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya, Yenice İlçe Başkanı Erdal Yirmibeş ve Eflani İlçe Başkanı Erdal Karaman, yaklaşan mahalli idareler seçimlerinde aday adayı olacakları için görevlerinden istifa etti.

Uzun süredir Karabük Belediye Başkanlığı aday adaylığı için ismi geçen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya, Yenice Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Yirmibeş ve İl Genel Meclis Üyeliği düşünen Eflani İl Başkanı Erdal Karaman bugün istifa etti.

AK Parti’nin kurulduğu günden beri istişareye önem veren bir siyasi parti olduğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, Temayül yoklamalarının da bu istişare mekanizmasının işletilmesidir.” Dedi.

İl Başkanı Salt yaptığı açıklamada; “Bugün, Karabük Koordinatörümüz, Kırıkkale Milletvekilimiz Mustafa Kaplan’ın katılımıyla Eflani, Yenice ve Merkez İlçe Başkanlıklarımızın temayül yoklamalarını gerçekleştirdik.

7’nci Olağan Kongremizden bugüne kadar görevlerini icra eden Merkez İlçe Başkanımız Özkan Çetinkaya’ya, Yenice İlçe Başkanımız Erdal Yirmibeş’e ve Eflani İlçe Başkanımız Erdal Karaman’a yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür eder, hem siyasi hem de iş hayatlarında kendilerine başarılar temenni ederim.

Kıymetli İlçe Başkanlarımızla bu kutlu yürüyüştü yine birlikte yürüyeceğiz, çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda birlik ve beraberlik içinde Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda gayretle çalışmaya devam edeceğiz.

Temayül yoklamalarına katılan her bir teşkilat mensubumuza teşekkür ediyor, gerçekleştirilen temayül yoklamalarının ilçelerimize, teşkilat mensuplarımıza, partimize ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu)

Öte yandan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu’da  İl Kadın Kolları Başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. .(Haber Merkezi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin geçen yıl net karı 4,5 milyar lira oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan 699 megavat kapasiteli 53 enerji santraline sahip Akfen Yenilenebilir Enerji'nin 2023'teki net karı 4,5 milyar liraya ulaştı.

Şirketten yapılan açıklamada, geçen yıl tüm çevresel taahhütlerin yerine getirildiği ve 126,4 milyon liralık karbon emisyon sertifika geliri elde edildiği ifade edildi.

Şirketin net karının geçen yıl 4,5 milyar liraya ulaştığına işaret edilen açıklamada, toplam varlıkların 34,6 milyar lira, özkaynakların ise 20,4 milyar liraya ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, “2023 yılı, Akfen Yenilenebilir Enerji için dönüm noktası oldu. Karlılık, sürdürülebilir büyüme ve çevresel taahhütlerimizi yerine getirme konusunda gösterdiğimiz çabalar, sektördeki lider konumumuzu pekiştirdi. Geleceğe yönelik hedeflerimiz, yenilenebilir enerji kapasitemizi daha da arttırarak Türkiye'nin sürdürülebilir enerji hedeflerine katkıda bulunmak ve global enerji geçişine öncülük etmektir.” değerlendirmesinde bulundu.