Reklam
Reklam
Emine Çelik Avatarı
Emine Çelik tarafından
21 Kasım, 2025 12:29 tarihinde yayınlandı
0

Akay, “Karabük’ün 10 Yıllık Eğitim Payı, Sarayın 1 Yıllık Giderine Eşit”

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2026 bütçe görüşmelerinde Karabük’ün eğitimde yaşadığı sorunları ve çözüm taleplerini sıralayarak dikkat çekici veriler paylaştı.

CHP’li Akay, Karabük’e son on yılda yapılan toplam eğitim yatırımının 1 milyar 387 milyon TL olduğunu, buna karşın Cumhurbaşkanlığının yalnızca hizmet alımı için yaptığı bir yıllık harcamanın 1 milyar 277 milyon TL olduğunu belirterek bütçedeki önceliklerin sorgulanması gerektiğini vurguladı.

“KARABÜK ÇOCUKLARININ 10 YILLIK PAYI, SARAYIN 1 YILLIK GİDERİNE EŞİT”

Akay, bütçedeki dengesizliğin göz önüne serildiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“On yılda Karabük’e yapılan eğitim yatırımı 1 milyar 387 milyon TL. Ama Cumhurbaşkanlığının sadece bir yılda hizmet alımı için yaptığı harcama 1 milyar 277 milyon TL. Yani Karabük’ün çocuklarının on yılda aldığı yatırım, sarayın bir yıllık giderine denk geliyor. Bu tabloya itiraz ediyoruz.”

“KARABÜK VERGİ VERİYOR AMA KARŞILIĞINI ALAMIYOR”

Kent ekonomisinin güçlü katkısına karşılık yatırımın yok denecek kadar sınırlı kaldığını dile getiren Akay, Karabük’ün kamuya 4 milyar 93 milyon TL gelir sağladığını hatırlatarak,

“Karabük olarak 4 milyar 93 milyon TL vergi vermişiz. Buna karşın şehrimize yapılan toplam yatırım sadece 391 milyon TL. Bu adaletsiz bir dağılımdır.” dedi.

“OKULLAR ESKİ, BİNALAR YIPRANMIŞ, PROJELER YILLARDIR TAMAMLANAMIYOR”

Karabük’ün eğitim altyapısındaki eksiklerin giderek büyüdüğünü ifade eden Akay,

“Okullar eksik, binalar eski, onarılması gereken çok sayıda yer var. Karabük’te yıllardır tamamlanamayan projeler mevcut. Safranbolu Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bunun en bilinen örneği. Milli Eğitim camiası bu projenin hala neden bitmediğini çok iyi biliyor” dedi.

“HARCAMA ÖNCELİKLERİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Akay, Karabük’ün geleceği için eğitime ayrılan payın artırılması gerektiğini vurgulayarak şu çağrıyı yaptı:

“Bir şehrin çocuklarına, gençlerine daha fazla değer verilmesi, bütçeden daha çok pay ayrılması gerekiyor. Bu yatırım dağılımının düzeltilmesini talep ediyoruz.”

Akay, Karabük’ün hak ettiği yatırımları alana kadar konuyu gündemde tutmayı sürdüreceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin