Anadolu Ajansı tarafından
10 Temmuz, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Akbank Gençlik Akademisi faaliyet raporunu paylaştı

İSTANBUL (AA) - Akbank, Gençlik Akademisi'nin faaliyet raporunu yayımladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank Gençlik Akademisi, son 3 yılda Türkiye'deki 208 üniversitenin tamamından 150 bini aşkın gence eğitim, mentörlük ve deneyim fırsatları sundu.

Gençlerin 21'inci yüzyıl yetkinlikleri kazanmalarına destek olan Akbank Gençlik Akademisi'nde 3 bin 213 saat eğitim verilirken, programa katılanların yüzde 60'ını kadınlar oluşturdu. 19 paydaş ve 30 uzmanın destek verdiği eğitim ve programlara en çok katılım gösteren ilk 5 bölüm, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme oldu.

Akbank Gençlik Akademisi'nde eğitim ve programlar "Yetkinliklere Giriş 101 Eğitimleri", "Yetkinlik Gelişim Eğitimleri" ve "Tamamlayıcı Programlar" olmak üzere üç ana grupta toplanıyor.

Microfon işbirliği ile devam eden yetkinliklere giriş 101 eğitimlerinde, iklim krizi ve sürdürülebilirlik, toplumsal cinsiyet eşitliği, yapay zeka ve metaverse gibi pek çok farklı konu işleniyor. Bu kapsamda düzenlenen eğitim programları bu yıl kampüslere de taşınarak, 4 farklı ilde "Kampüs 101" adıyla fiziksel olarak gerçekleştirildi.

Farklı paydaşlarla hayata geçirilen "Yetkinlik Gelişim Eğitimleri"nde de veri bilimi, web3, UI/UX, Android/iOS geliştirme, finans gibi başlıklar ele alındı.

Tamamlayıcı Programlar katmanında da Akbank Fellowship Programı, Akbank Düşünce Kulübü, Akbank Kampüste, Sanat ve İyi Olma Hali serileri, Ezber Bozan Deneyim, Söz Sende ve Dijital Staj gibi çeşitli programlarla gençlerin kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarına eşlik ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa, "Akbank olarak, gençlere güven duymanın ve potansiyellerini keşfetmeleri için yanlarında olmanın, hayallerini gerçekleştirmeleri ve yenilikçi çözümler üretmeleri için ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Akbank Gençlik Akademisi ile gençlerle birlikte yürümekten, hedeflerimizi birlikte sahiplenmekten ve her geçen gün büyüyen bir topluluğa dönüşmekten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Akademinin, gençlere olan inançları ve gençlerin tutkusuyla geleceğe doğru emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "3 yılda Türkiye’deki 208 üniversitenin tamamından 150 bini aşkın gence ulaştık. Önümüzdeki dönemde de gençlerle birlikte çalışmaya, ihtiyaç duydukları her alanda yol arkadaşlığı yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 22:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Vatandaşı dolandıran sahte jandarmalar gerçek jandarmadan kaçamadı

Kastamonu’da kendilerini jandarma çalışanı tanıtarak bir vatandaşı dolandıran dolandırıcılar, jandarma grupları tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, N.İ. isimli şahsı telefonla arayarak kendisini jandarma çalışanı olarak tanıtan dolandırıcı, isminin bir cinayet olayına karıştığını ve konutuna gelerek olayı anlatacaklarını söyledi. Daha sonra N.İ.’nin meskenine gelen 3 dolandırıcı, para karşılığı isminin karıştığı cinayet suçlamasını kaldıracaklarını söyleyerek N.İ.’den bir ölçü altın ve nakit para alarak kayıplara karıştı. Bir müddet sonra dolandırıldığını anlayan N.İ., 112 Acil Davet Merkezini arayarak yardım istedi.
İhbar üzerine Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı takımları tarafından yapılan çalışmalar ve kamera incelemeleri sonucunda olayı gerçekleştiren Ö.T.S., O.K. ve A.A.’nın kimlikleri tespit edildi. 3 kuşkulu Çorum’un Kargı ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıslardan O.K. tutuklanırken, Ö.T.S. ve A.A. ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.