Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
24 Mart, 2021 20:16 tarihinde yayınlandı
0

Akbaş 8. Sınıf Öğrenci Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Covid-19 salgını sürecinde eğitim öğretim faaliyetleri konusunda değerlendirme yapılması amacıyla Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Karabük Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda merkez ortaokulların 8. sınıf öğrencilerinden 1’er temsilcinin katılımıyla toplantı yaptı.

Müdür Yardımcısı Erdal Üngören ve Temel Eğitim Birimi Şube Müdürü Ahmet Kabadayı’nın da hazır bulunduğu toplantıda İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş öğrencilerin değerlendirme, talep ve önerilerini tek tek dinleyerek bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu.

Salgın sürecinde eğitim öğretim faaliyetleri konusunda değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü “Maske, mesafe ve hijyen konusuna önem vermeye devam etmeliyiz. Okullarımızda hijyen kuralları çerçevesinde bütün önlemler alındı. Sizler de bu kurallara riayet etme konusunda çok dikkat ediyorsunuz, bu manada her birinize teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

EBA Akademik Destek Sisteminin önemine değinen Akbaş, “EBA’daki modüllerden (Video, dergi, alıştırma, döküman vs.) en üst seviyede faydalanalım. Sizler bu sistemi aktif kullanmaya devam ettikçe başarınız bir üst seviyeye ilerleyecektir. 2021 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenecek merkezi sınavın tarihi 6 Haziran 2021. Bu sınavda Karabük olarak başarı çıtasını daha da yukarıya çıkartmalıyız. Biz sizlere güveniyoruz” dedi.

Karabük’ün akademik başarıda olduğu gibi kültürel ve sportif alanlarında da geleneksel bir seviyeyi yakaladığını vurgulayan AKBAŞ, “Akademik başarının yanında mutlaka sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılım sağlayarak yeteneklerinizi keşfedin. Hayatınız boyunca mutlu olma ve toplum hayatında öne çıkma noktasında fayda sağlayacaktır. Bu alanlarda kendini geliştiren arkadaşlarınız yeri geldiği zamana ilimizi yeri geldiği zaman ülkemizi dünyada temsil ediyorlar. Bu da bizler için bir onur kaynağıdır.” ifadelerine yer verdi.

Sözlerinin devamında kitap okumanın önemine değinen ve “Kitap Okumayan İnsan Meydan Okuyamaz” sözlerini kaydeden AKBAŞ, “Kendinizi ifade etme beceriniz kitap okudukça gelişiyor. İletişim ve empati kurmak kitap okudukça ilerlemektedir. Okudukça karşıdaki bir bireyi daha iyi dinleyebiliyor, anlayabiliyor, gündemi takip edebiliyor ve çözüm üretebiliyor durumda olacaksınız. Okumak sizlere farkındalık sağlayacaktır.” diyerek “Tüm öğrencilerimiz bizim için kıymetli, biz sizlere güveniyoruz, İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman yanınızdayız.” ifadeleri ile sözlerine son verdi.

Toplantı, İl Millî Eğitim Müdürü öğrencilerin sorularını cevaplaması ile son buldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 10:16 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da 3 bin 154 öğrenci LGS’de ter döktü

Bolu’da 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki sınav başladı. Şehirde 3 bin 154 öğrencinin katıldığı sınavda zilin çalmasının ardından öğrenciler okul sıralarında veliler ise okulun çevresinde ter dökmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav heyecanı başladı. Bolu’da da sınava girecek olan adaylar ve velileri, sabahın erken saatlerinden itibaren okulların önünde toplandı. İçeri giriş saatinin gelmesinin ardından polis ve gözetmenlerin eşliğinde sınıflara giden öğrenciler, 09.30’da sınavın birinci oturumuna katıldı. Zilin çalmasının ardından öğrenciler okul sıralarında veliler ise okulun çevresinde ter dökmeye başladı. LGS çerçevesinde düzenlenen sınavda birinci oturum 10.45’te sona erecek, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Bolu’da sınava, 3 bin 154 öğrenci katıldı.

“Sıkı bir şekilde çalıştı kardeşlerimiz bugün neticelerini almaya geldiler”

Sınav öncesinde kalemini unutan öğrencilere destek amacıyla okul önünde kalem dağıtan AK Parti Bolu Gençlik Kolları Başkanı Tacettin Sirac Uzunöz, “Yeğenimizi sınava bırakmaya geldik. Hem de gençlik kolları olarak sınava gelen öğrenciler kalemlerini unutursa diye onlara da kalem hediye etmeye geldik. Sıkı bir şekilde çalıştı kardeşlerimiz bugün neticelerini almaya geldiler” dedi.

“Önemli olan bugün sınavının güzel geçmesi”

Kızını sınava getiren Aydın Tüfekçioğlu, “Kızım eylül ayından itibaren büyük çaba sarf etti. Bugün de sınava girecek. Kızım mühendis olmak istiyor. Ama lise hayatı nasıl geçer? Sonrasında ne düşünür? Değişebilir hedefleri. Önemli olan bugün sınavının güzel geçmesi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin