Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
14 Kasım, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0

Akenerji, yılın ilk dokuz ayında 986 milyon lira net kar elde etti

ANKARA (AA) – Akenerji, yılın ilk dokuz aylık döneminde 986 milyon lira net kar elde etti.Şirketten yapılan açıklamaya göre, Akenerji'nin aynı dönemde Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar'ı (FAVÖK) 1,35 milyar lira ve satış geliri 18 milyar lira …

ANKARA (AA) – Akenerji, yılın ilk dokuz aylık döneminde 986 milyon lira net kar elde etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Akenerji'nin aynı dönemde Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar'ı (FAVÖK) 1,35 milyar lira ve satış geliri 18 milyar lira oldu.

Türkiye'nin köklü sanayi gruplarından Akkök Holding ve Çek enerji şirketi ČEZ'in eşit katılımlı stratejik ortaklığı Akenerji, enflasyon muhasebesi uygulamasıyla, ağırlıklı olarak maddi duran varlıklarından oluşan parasal olmayan aktiflerinin endekslenmesi neticesinde, yılın ilk dokuz ayında 986 milyon lira net kar açıkladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akenerji Genel Müdürü Serhan Gençer, elektrik piyasasında uzun süredir uygulanan tavan fiyatın temmuzda yükseltilmesi ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların temmuz, ağustos ve eylülde elektrik talebini artırmasının şirketin karlılığına ve nakit akışına olumlu yansıdığını ifade etti.

Gençer, Akenerji'nin 35 yıllık tecrübesi ve nitelikli iş gücü ile iklim ve piyasa koşullarındaki değişikliklere hızla uyum sağlayabilen esnek bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Yenilenebilir enerji ve doğal gazla çeşitlendirdiğimiz üretim portföyümüzü en verimli şekilde kullanarak ikinci çeyrekte başlayan nakit akışındaki iyileşmeyi üçüncü çeyrekte de sürdürmemiz bunun açık bir göstergesidir.” ifadesini kullandı.

Akenerji Baş Finans Direktörü (CFO) Özge Özen Aksoy da Akenerji olarak finansal önceliklerinin değişken piyasa koşullarına uyum sağlayarak nakit akışını sürdürülebilir bir seviyede tutmak ve şirketin FAVÖK'ünü desteklemek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz eylülde imzaladığımız kredi tadil anlaşması sayesinde, Aralık 2024 vadeli Türk Lirası ve ABD doları bazlı yükümlülüklerimizin tamamı ABD dolarına çevrilmiş ve 18 ay vade ile yeniden yapılandırılmıştır. Bu sayede şirketimizin nakit akışı rahatlamış ve finansal sürdürülebilirliğimiz olumlu yönde etkilenmiştir. Önümüzdeki dönemde de operasyonel karlılık ve verimliliğe odaklanmaya devam edeceğiz. Yılın son çeyreğinde, sürdürülebilir iş stratejimiz doğrultusunda, gerekli esneklik ve dinamizmi göstererek nakit akışımızı artırmayı hedefliyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin