blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı

Akran zorbalığına karşı umut zinciri: Samsun’da LGS birincilerinden dayanışma dersi

Samsun’un İlkadım ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Biz Kazandık, Sıra Sizde Projesi", imtihan muvaffakiyetini dayanışma ve gönüllülükle buluşturdu. Akran zorbalığına karşı bir duruş olarak kurgulanan aktiflikte, LGS’de derece yapan öğrenciler, tecrübelerini ortaokul öğrencileriyle paylaştı.
Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen proje, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün "HEDEF 2025 Lise Giriş İmtihan Projesi" kapsamında rehber öğretmen Ruşen Yıldırım tarafından hazırlandı. Aktifliğin bu yılki ana teması ise dikkat çeken bir ileti taşıyordu: "Akran zorbalığı değil, akran öğretimi."
Proje kapsamında Aziz Atik Fen Lisesi, Canik İMKB Anadolu Lisesi, Canik Kız İmam Hatip Lisesi ve Toplumsal Bilimler Lisesi’nin LGS birincisi öğrencileri, 8. sınıf öğrencileriyle bir ortaya geldi. Bu istekli buluşmada öğrenciler sadece imtihan tekniklerini değil; moral, motivasyon ve azmin ehemmiyetini de aktardı.
Gönüllülükle paylaşılan muvaffakiyet: Öğrencilerden ilham veren mesajlar
Projeye katılan lise öğrencileri, sırf akademik ipuçları vermekle kalmadı; empati ve fedakârlık bildirileriyle da örnek oldu.
Bilal Emre Çiçek (Aziz Atik Fen Lisesi): "Tanımadığım kardeşlerime ışık olabildiysem ne keyifli bana. Bu proje benim için yalnızca anlatmak değil, yine yaşamak oldu."
Zeynep Akgün (Sosyal Bilimler Lisesi): "Bir vakitler onların sıralarında hayal kuruyordum, artık umut vermek büyük memnunluk."
Akif Tuna Durmuş (Canik İMKB Anadolu Lisesi): "Bu projede bilgi kadar yeterlilik de paylaşıldı. Akran öğretiminin tesirini birlikte gördük."
Elif Pişmek (Canik Kız İmam Hatip Lisesi): "Bir bireye bile dokunabilirsem kâfi diyordum. Artık yüzlerdeki ışıltıyı görünce ne kadar manalı olduğunu daha düzgün anlıyorum."
Ruşen Yıldırım: "Bu projeyle sırf akademik bilgi değil; dayanışma, empati ve yeterlilik de öğrenciler ortasında yayılıyor. Akran öğretimi yalnızca öğretim değil, bir eğitim anlayışıdır."
Yusuf Günal (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni): "Rol model olan lise öğrencilerimiz, küçük kardeşlerinin hayallerine istikamet verdiler. Bu sürecin öğrencilerimizin öz itimadını artırdığına tanıklık ettim."
Okul Müdürü İbrahim Teker ise proje sayesinde öğrencilerin yeni bakış açıları kazandığını belirterek, "Geleceğe umutla bakmalarını sağlayan bu istekli paylaşım hepimiz için ilham verici oldu" dedi.
Etkinlik sonunda öğrencilere teşekkür evrakı takdim edildi. Aktifliğe, rehber öğretmenler, okul idarecileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
27 Mayıs, 2025 17:00 tarihinde yayınlandı

Karabük Belediyesi’nden Yaz Ayları Öncesi İlaçlama Seferberliği

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz mevsimine hazırlıklarını hızlandıran Karabük Belediyesi, sinek ve haşereyle mücadele kapsamında şehir genelinde geniş kapsamlı ilaçlama çalışmalarına başladı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla tüm mahalle, cadde ve sokaklarda planlı ve bilimsel esaslara dayalı bir mücadele gerçekleştiriliyor.

ETKİLİ VE ÇEVRE DOSTU MÜCADELE YÖNTEMİ

İlaçlama çalışmalarında, dünya genelinde yalnızca Simulium (black fly) ve sivrisinek larvaları üzerinde etkili olduğu kanıtlanmış, çevreye herhangi bir zararı bulunmayan Bacillus Thuringiensis Israelensis (BTI) içerikli biyolojik ürün kullanılıyor.
Aktif maddesi, Avrupa Birliği Biyosidal Direktifi (98/8EC) kapsamında onaylı olan bu özel ilaç, yalnızca hedef türler üzerinde etkili olup; insanlar, hayvanlar, sucul yaşam ve diğer canlılar için herhangi bir tehdit oluşturmuyor.

BAŞKAN ÇETİNKAYA: “BİLİMSEL VE SAĞLIKLI YÖNTEMLERLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yaz aylarında hemşehrilerimizin sağlığını korumak ve konforunu artırmak amacıyla tüm tedbirleri alıyoruz. Sinek ve haşereyle mücadelede çevre dostu, bilimsel yöntemlerle ilerliyoruz. Doğaya ve insan sağlığına zarar vermeyen, hedef odaklı ürünlerle Karabük’ün her noktasında ilaçlama faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

YAZ BOYUNCA ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Karabük Belediyesi, ilaçlama çalışmalarının yaz mevsimi boyunca düzenli şekilde devam edeceğini bildirdi.
Yetkililer, hava koşulları elverdiği sürece tüm mahallelerde ilaçlamaların süreceğini ve vatandaşlardan gelen taleplerin dikkatle değerlendirilerek programların buna göre güncellendiğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.