Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
27 Ağustos, 2026 11:38 tarihinde yayınlandı
0

Alman vatandaşı Karabük’te Müslüman oldu

Karabük İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasiminde, 66 yaşındaki Alman vatandaşı Ralf SOHN, Kelime-i Şehadet getirerek İslamiyet’i kabul etti ve “Recep” ismini aldı.

Edinilen bilgiye göre, Müslüman olan eşinin hayatından ve İslam’a dair paylaşımlarından etkilenen Ralf SOHN, uzun süre yaptığı araştırmaların ardından Müslüman olma kararı verdi.

Eşinin de hazır bulunduğu tören, Karabük İl Müftüsü Ali Erhun tarafından gerçekleştirildi. Müftü Erhun, burada yaptığı konuşmada, İslam dininin temel esasları hakkında bilgi vererek Müslüman olmanın anlam ve sorumluluklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmaların ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan ve “Recep” ismini alan SOHN’a, Müftü Erhun tarafından ihtida belgesi ile Kur’an-ı Kerim ve çeşitli dini yayınlar takdim edildi.

Tören, İl Müftüsü Ali Erhun’un yaptığı dua ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin