Almanya tırmanan göç krizini işaret etti: Türkiye ile daha yakın olmalıyız

Almanya tırmanan göç krizini işaret etti: Türkiye ile daha yakın olmalıyız

Yayın: 24.09.2023 14:18
Paylaş:
A+ A-

Almanya’da hükümet artan düzensiz göç akınına çözüm ararken Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’den dikkat çeken bir Türkiye açıklaması geldi. Faeser, Türkiye ile daha yakın işbirliği yapılmasını ve AB-Türkiye göç anlaşmasının güncellenmesini istediğini belirtti.

Göçle ilgili açıklamalarda bulunan Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye ile daha yakın işbirliği yapılması gerektiğini söyledi.

Faeser, Welt am Sonntag gazetesinin aktardığına göre, yasa dışı göçü engellemek için Polonya ve Çekya sınırlarında sabit sınır kontrolleri yapabileceklerine işaret eden Faeser, ‘Bu tür ek kontroller, sınır bölgelerini gözetleyen görevlilerle uyum içinde olmalıdır’ ifadelerini kullandı.

Faeser, bu amaçla güvenlik güçlerinin, Polonya ve Çekya sınırlarındaki varlığının güçlendirildiğini vurgulayarak, yine de sabit sınır kontrolleri sağlanır sağlanmaz sığınmacıların gelmekten vazgeçeceklerinin düşünülmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Alman polislerini, Çekya topraklarında konuşlandırmak isteyen İçişleri Bakanı Faeser, bu konuda İsviçre ile işbirliğine atıfta bulunarak, ‘İsviçre ile mevcut durumda harika bir işbirliğimiz var. Federal polisler İsviçreli polis güçleriyle İsviçre topraklarını da kontrol edebiliyor ve izinsiz gelişleri engelleyebiliyor’ diye konuştu.

‘MEVCUT ANLAŞMA GÜNCELLENMELİ’

Bakan Faeser, Türkiye’yle de göç konularında gelecekte daha yakın işbirliği içinde olunması gerektiğine işaret etti.

Faeser, ‘Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki göç konusundaki mevcut anlaşmanın güncellenmesi önemli. İhtiyaç duyulan şey bu. Şu anda AB’nin Türkiye ile yaptığı anlaşma yeterince iyi işlemiyor’ ifadelerini kaydetti.(AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bafra’da polis Trafik Haftası’nda çeşitli etkinliklerle vatandaşları bilgilendirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri tarafından Trafik Haftası kapsamında eğitim, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediliyor.

Ekipler, bu kapsamda 8 ilkokulda yaklaşık 875 öğrenciye Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında eğitim semineri verdi.

Ayrıca “Hayatla Yarışılmaz” kampanya temasına ait afiş ve pankartlar da yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu alanlardaki billboardlara asıldı.

Öğrenci servisi denetimlerine hafta boyunca ağırlık veren trafik ekipleri, bilgilendirme faaliyetleri yaparak broşür dağıttı.

Ticari yolcu taşımacılığı yapılan dolmuş, taksi ve benzeri araçlardaki sürücü ve yolculara yönelik bilgilendirme çalışması yapan ekipler, emniyet kemerinin önemini anlatan broşür verdi.

İlçe otogarından kalkan otobüslerde bulunan yolculara da emniyet kemeri kullanımı hakkında bilgilendirme yapılıp, emniyet kemerinin takılması sağlanarak yolculuk boyunca takılı kalması yönünde uyarıda bulunuldu.

Trafik bilgilendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.