Altın Fiyatları Yeniden Rekor Kırdı: Gram Altın Tarihi Zirveyi Gördü

Altın Fiyatları Yeniden Rekor Kırdı: Gram Altın Tarihi Zirveyi Gördü

Yayın: 28.12.2023 11:34
Paylaş:
A+ A-

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimine yönelik beklentilerin artması ve dolar ile tahvil getirilerinin düşmesiyle birlikte yükselişe geçti. Gram altın, bir kez daha rekor seviyeye ulaştı.

Bugün itibariyle altın fiyatları üç haftayı aşkın sürenin zirvesine tırmandı. ABD Merkez Bankası’nın mart ayında faiz indirimine başlayacağı beklentileri ve dolar ile tahvil getirilerinin düşmesi, fiyatların artmasında etkili oldu.

Fed’in 2 yıldır süren enflasyon mücadelesinde sona yaklaşıldığına dair işaretler, para piyasalarında faiz indirimlerine yönelik beklentileri artırdı. Vadeli işlemler, faiz indirimlerinin mart ayında başlayacağını yüzde 88 olasılıkla fiyatlıyor; bu oran bir ay önce yüzde 21 seviyesindeydi.

Altın yatırımcıları, ABD’de toptan eşya stokları ve haftalık işsizlik maaşı başvurularını yakından takip ediyor.

Altının ons fiyatı, dün yüzde 0,5 artarak 2 bin 78 dolara çıkarken, bugün de yüzde 0,4 değer kazanarak 2 bin 86 dolara ulaştı. Bu yükselişte, düşen tahvil faizlerinin altının cazibesini artırması etkili oldu.

Gram altının satış fiyatı bugün 1975 TL’ye kadar çıkarak rekor kırdı. Çeyrek altın ise 3 bin 233 TL seviyesinden alıcı buldu. Cumhuriyet altını ise 13 bin 522 TL’ye ulaştı.

Capital.com finans piyasası analisti Kyle Rodda, düşük getiriler ve doların faiz oranlarındaki oynaklığa ilişkin riskin azaldığını belirterek, altının ons başına 2 bin 100 dolar seviyesine yönlendirilmesi için ekstra bir itici güç sağlandığını ifade etti. Rodda, altındaki hareketin 2024’e doğru gidilirken, piyasaların faiz indirimlerini aşırı fiyatlayıp fiyatlamadığına ve ABD’de resesyon koşullarının ortaya çıkıp çıkmayacağına bağlı olduğunu söyledi.

Tacirler Yatırım Günlük Bülten’ine göre, ons altının 2 bin 80 dolar üzerine çıkmasıyla birlikte altın fiyatlarına yönelik pozitif beklenti korunuyor. Alternatif getirilerdeki geri çekilmenin 2024 yılı içinde devam etmesi ve bu durumun ons altındaki yükselişi desteklemesi bekleniyor. Ancak, 2 bin 100 dolar seviyesi, güçlü bir direnç olarak göz önünde bulunduruluyor ve yakından takip ediliyor. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Oturarak Voleybol Süper Lig müsabakaları Karabük’te başladı

Yayın: 09.05.2024 19:42
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Voleybol Federasyonunca düzenlenen Oturarak Voleybol Süper Lig 1. etap müsabakaları, Karabük’te başladı.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda 2 grupta oynanan müsabakalara, 10 takımdan yaklaşık 160 sporcu, yönetici ve teknik heyet katıldı.

Karabük’teki 1. etap mücadelelerinin ardından 2. etap ve final etapları, Osmaniye’de yapılacak.

1. etap müsabakaları, 11 Mayıs’ta sona erecek.