Bölgenin Sesi Gazetesi

Bölgenin Sesi Gazetesi

Reklam Alanı (Gövde Üst Reklam) Bu alana reklam ver

Altınordu Balık Hali’nde sıkı denetim

İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Ocak, 2025 10:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

Ordu Büyükşehir Belediyesi, balık ve öbür su eserlerinin sıhhate uygun olarak tüketiciye ulaşmasını ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması hedefiyle sabahın birinci saatlerinde Altınordu Su Eserleri Hali’ne getirilen balıkların kontrolünü sıkı bir biçimde gerçekleştiriyor.
Denetimlerde, su eserlerinin tazeliği, uzunluk ve tartıları, hijyen kurallarına uygunluğu inceleniyor. Sabaha karşı 04.00’te başlayan mesai, gün ağarıncaya kadar sürüyor.

Günlük 3 bin kasa balık denetleniyor
Ordu Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanı Zeki Mut, gece yarısı sabaha karşı başlayan kontrollerin gün içinde alanda da sürdüğüne dikkat çekti.
Daire Başkanı Mut, “Günlük olarak halkımıza taze balıkların sunulabilmesi için su eserleri mühendisimiz ve zabıtamızın da ortalarında olduğu kontroller gerçekleştiriyoruz. Kontrolleri burada bırakmıyoruz, gün içinde alanda da kontroller yapıyoruz” dedi.
Toptancı Halleri Şube Müdürü Arif Tokaç ise Altınordu Su Eserleri Hali’nin buz makinaları ve soğuk hava deposu hizmetiyle de vatandaşlara kolaylık sağladığına dikkat çekti. Tokaç, “Buraya günlük 2 ile 3 bin kasa balık geliyor. Gelen balıkların denetimlerini gerçekleştiriyoruz. Burada birebir vakitte buz üretimimiz de var. Günlük 250-300 torba ortasında 8 tonluk 2 adet buz makinemizle birlikte buz üretimi de yapıyoruz. Bu hizmet balıkçılarımız için de büyük kolaylık sağlamış oluyor zira gelen balıkların buzlanması gerekiyor. 3 adet soğuk hava depomuz sayesinde de gelen balıkların korunmasını sağlıyoruz” bilgisini verdi.

Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Çaycuma, İlk Ulusal Tenis Turnuvasına Ev Sahipliği Yaptı

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Şubat, 2025 22:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

Çaycuma’da, Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen Çaycuma Tios Cup Büyükler Kış Kupası Türkiye Serisi (2. Kategori) maçları büyük bir coşku ve heyecan içinde başladı. Çaycuma Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Tenis Kortları’nda gerçekleştirilen turnuva, lokal sporun gelişimine büyük katkı sağladı.
Turnuvaya, Türkiye’nin 15 farklı kentinden 63 erkek ve 33 bayan atlet tekler kategorisinde, 30 erkek ve 18 bayan atlet ise çiftler kategorisinde gayret etti. Çaycuma’nın ulusal seviyedeki birinci tenis turnuvası olması, turnuvaya olan ilgiyi artırdı ve bölgeye tenis severlerin akın etmesini sağladı. Maçlar, büyük bir heyecan içinde izleyiciler tarafından takip edildi. Final müsabakalarında ise izleyicilere unutulmaz anlar yaşatıldı.
Turnuvanın final maçlarının akabinde, ödül merasimi düzenlendi. Zonguldak Ak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Kaymakam Adem Kaya ve Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ödül merasimine katılarak şampiyonları tebrik etti ve kupa takdiminde bulundu. Protokol üyeleri, atletleri başarılarından ötürü kutladı.
Çaycuma, bu turnuva ile tenis sporunun yayılmasına ve bölgedeki genç sportmenlerin daha fazla fırsat elde etmesine imkan sağladı. Turnuvanın düzenlenmesi, Çaycuma’nın spor alanındaki değerini artırırken, kentin ulusal seviyedeki etkinliklere mesken sahipliği yapma potansiyelini de gözler önüne serdi.
Öte yandan turnuvada kazananlarda muhakkak oldu.
14+ Tek Bayanlar - Asya Ay, Kayra Binbay. 14+ Tek Erkekler- Mert Zorluoğlu, Muzaffer Karakaya. Çift Bayanlar Kategorisi - Kayra Binbay-Asya Ay, Nilay Ferayi İnaltay-Naz Demir. Çift Erkekler - Kerem Sezer-Bartu Arslan
Nihat Özsular-Habip Uygun."

Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.