Altınöz Eskipazar OSB’de sona gelindiğini açıkladı

Altınöz Eskipazar OSB’de sona gelindiğini açıkladı

Yayın: 25.06.2022 16:46
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili yapılan çalışmaları Bölgenin Sesi’ne değerlendirdi.

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinde kamulaştırma işlemlerinde sona gelindiğini belirten İl Başkanı İsmail Altınöz,  şu anda Eskipazar Organize sanayi Bölgesi’nde yatırımcılara tahsis edilecek arsa kalmadığını söyledi.

İstihdam yönünden Kardemir, Üniversite ve Karabük Organize Sanayi Bölgesinden sonra şu an üçüncü sıçrama noktası olacak yerin Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi olduğunu ifade eden Başkan Altınöz; “Yaklaşık iki yıldır ekonomik durgunluğa, kaynakların imkansızlığına rağmen yaklaşık 100 Milyona yakın kamulaştırma parası ödendi.  Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinde kamulaştırma işlemlerinde sona gelindi artık. Önümüzdeki günlerde davalar bitiyor hemen alt yapı ihalesine çıkacağız. Şu an arsa tahsisi yapacak arsa kalmadı. Yatırımcılar ilk kazmayı vurmak için sabırsızlanıyor. Hem Karabük’ten, hem İl dışından müthiş bir talep var yani istihdama yönelik en büyük hamle bence Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi.  Sadece Eskipazar’ın değil, Karabük’ün de önünü açacak. Karabük Üniversitesi Rektörü Rahmetli Burhanettin Uysal burada 30-40 bin öğrenci olacak dediği zaman çoğumuz inanmıyorduk ve Karabük’te şu an 45-50 bin öğrenci var. Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinde de çok kısa sürede Fabrikaların kurulacağını, üretimin yapılacağını, istihdama ve ekonomiye ciddi katkı sağlayacak bir yer hale geleceğini müjdesini verebiliriz. Şu anda Eskipazar OSB’de arsa isteyenlere arsa veremiyoruz.Orası çok iyi bir konumda” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin geçen yıl net karı 4,5 milyar lira oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan 699 megavat kapasiteli 53 enerji santraline sahip Akfen Yenilenebilir Enerji'nin 2023'teki net karı 4,5 milyar liraya ulaştı.

Şirketten yapılan açıklamada, geçen yıl tüm çevresel taahhütlerin yerine getirildiği ve 126,4 milyon liralık karbon emisyon sertifika geliri elde edildiği ifade edildi.

Şirketin net karının geçen yıl 4,5 milyar liraya ulaştığına işaret edilen açıklamada, toplam varlıkların 34,6 milyar lira, özkaynakların ise 20,4 milyar liraya ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, “2023 yılı, Akfen Yenilenebilir Enerji için dönüm noktası oldu. Karlılık, sürdürülebilir büyüme ve çevresel taahhütlerimizi yerine getirme konusunda gösterdiğimiz çabalar, sektördeki lider konumumuzu pekiştirdi. Geleceğe yönelik hedeflerimiz, yenilenebilir enerji kapasitemizi daha da arttırarak Türkiye'nin sürdürülebilir enerji hedeflerine katkıda bulunmak ve global enerji geçişine öncülük etmektir.” değerlendirmesinde bulundu.