blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
12 Kasım, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı

Altınyıldız Community’nin özel konuğu Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu


İSTANBUL (AA) - Altınyıldız Classics'in "Dünya Yaşasın Diye" platformu altında sürdürülebilirliğe daha fazla dikkati çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla hayata geçirdiği Altınyıldız Community podcast serisinin yeni konuğu Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Altınyıldız Community Podcast kanalının 10 Kasım'a özel konuğu Ortaylı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının önemli noktalarını ve giyim tarzını anlattı.

Açıklamada podcast serisindeki konuşmasına yer verilen Ortaylı, 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında Atatürk'ün giyim tarzına değinerek, "Şüphesiz ki Atatürk devrimlerinin bir milletin hayatında ne olduğunu yeni anlamaya başlıyorlar. Çünkü sırf kadın ve sırf erkek cemiyeti çok sıkıcıdır ve kabak çekirdeklerinin çatışması gibi bir şeydir. Bu toplumlarda espri kabiliyeti düşük olur, kabalık hakim olur." ifadelerini kullandı.

Ortaylı, "İncelmek için beraber yaşayacaksınız, beraber spor yapacaksınız. Balo devrimi, Türkiye için bir devrimdir. Birlikte eğlenebilmek lazımdır. Tabii giyim de bunun bir parçası." değerlendirmesinde bulundu.

Atatürk'ün nasıl bir devlet adamı ve mareşal olduğunu anlatan Ortaylı, şunları kaydetti:

"Herhangi bir sıkıntıya rastladığımız zaman, derhal eskileri hatırlarız ve bu, sıhhatli bir duygudur. Atalarla birlikte yaşamak sağlam bir kültürdür ve bir toplum için önemlidir. 'Bu halk seni unutamaz' deniyor, doğru çünkü herhangi bir buhran ve sıkıntıda akla Atatürk geliyor. Liderler eskiyor, ama Atatürk eskimiyor."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 07:37 tarihinde yayınlandı

Çorum’da düğünden dönen vatandaşların bulunduğu minibüs devrildi: 17 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde düğünden dönen vatandaşların bulunduğu minibüsün devrilmesi sonucunda meydana gelen kazada birinci belirlemelere nazaran 17 kişi yaralandı.
Kaza, Çorum’un Alaca ilçesi Yozgat-Alaca Koçhisar mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Adana’da katıldıkları düğünden sonra Samsun’a dönen vatandaşların bulunduğu 55 AR 265 plakalı minibüs, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda yoldan çıkarak şarampole devrildi. Kazada birinci belirlemelere nazaran 17 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sıhhat grubu sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından birinci müdahaleleri yapılan yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin