blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
04 Ocak, 2024 08:48 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 11.10.2024 09:05

Amasra’ya 2023’te kruvaziyerle 17 bin Rus turist geldi

blank

BARTIN (AA) - Bartın'ın sahil kenti Amasra'ya 2023'te düzenlenen kruvaziyer seferleriyle 16 bin 974 Rus turist ilçeyi ziyaret etti.

Tabiatı, koyları, temiz kumu ve az dalgalı deniziyle bilinen turistik ilçede, "Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Yat Limanı" projesi kapsamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 2018'de ihale edilerek çalışmalarına başlanan mendirek inşaatının tamamlanmasıyla, ilk kez 3 Ağustos 2022'de 327 yolcusuyla gelen kruvaziyer "Astoria Grande", bugüne kadar 34 kez ilçe limanına yanaştı.

2022'de toplam 9 seferiyle 5 bin 183 yolcu ve 3 bin 840 mürettebatla limana demir atan gemi, 2023'te 24 seferde 16 bin 974 yolcu ve 10 bin 282 mürettebatı ilçeye taşıdı.

Bu yılın ilk seferinde 1082 yolcu ve 426 mürettebatla Rusya'dan yola çıkarak İstanbul üzerinden Amasra Limanı'na gelen kruvaziyer yolcularını, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, İlçe Emniyet Amiri Sevgül Hayal ile diğer ilgililer karşıladı.

İşlemleri tamamlanan turistlere, liman çıkışında Rusça broşürler verildi. Turistler, daha sonra ilçedeki tarihi ve turistik yerleri görmek için limandan ayrıldı.

Turistler, Amasra Müzesi, Çekiciler Çarşısı, Büyük Liman, Amasra Kalesi ve Kemere Köprüsü'nde vakit geçirirken, bir kısmı da tur otobüsleriyle Karabük'ün UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesine gidiyor.

Geminin akşam saatlerinde Samsun'a gitmek üzere hareket edeceği belirtildi.

- Şu ana kadar gelen en kalabalık yolcu grubu

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, AA muhabirine, yılbaşında resmi tatil olması nedeniyle yolcuların yeni yıla gemide girdiklerini ve ilçeye şu ana kadar gelen en kalabalık yolcu grubu olduğunu söyledi.

Geçen yılın kruvaziyer turizmi açısından da oldukça hareketli geçtiğini anlatan Çakır, "Kruvaziyer turizmi olarak Karadeniz'de birinci sıradayız. Geçen sene yaklaşık 17 bin yolcu ve 10 bin mürettebat ağırladık. 2024 için planlanan 26 sefer var. Gemi sayısını arttırmak için de çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda müjdeli haberler paylaşacağız. Amasra ve bölge turizmi için önemli bir adım, biz de gururluyuz." ifadesini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 00:12 tarihinde yayınlandı

Vali Arslan’dan Kızılay için ilginç benzetme

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Kızılay’ın kuruluş yıl dönümünü nedeniyle yayımladığı kutlama bildirisinde, Kzılay’ı, çaresizliğin üzerine doğan bir sabah güneşine benzetti.
Vali Nırtaç Arslan, Türk Kızılay’ın 157. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yayımladığı bildiride, Türk Kızılay’ının Türk milletinin yardımseverlik ve dayanışma hislerinin kurumsal bir temsili olduğunu söz etti. Arslan iletisinde, "1868 yılında ’Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ ismiyle kurulan Türk Kızılay’ı, yalnızca bir yardım kuruluşu değil, tıpkı vakitte milletimizin güç zamanlardaki garantisi, umutların sönmeye yüz tuttuğu anda yanan bir ışıktır. Çalışanların emeğiyle, gönüllülerin vicdanıyla ve halkımızın dayanağıyla büyüyen Türk Kızılay’ı afetlerde birinci alana inen, kan bağışında hayat kurtaran, yetimlere yuva olan, fakirlere aş olan bir hayır kervanıdır. Kızılay’ın kırmızı hilali, sırf bir amblem değil, adeta çaresizliğin üstüne doğan bir sabah güneşidir" tabirlerine yer verdi.

"Türk Kızılay’ı gurur kaynağımızdır"
Kızılay’ın, yaşanan afetlerde beşere ve canlıya yardım eli olduğunu da hatırlatan Vali Arslan, "Depremlerde, yangınlarda, sel felaketlerinde, salgın hastalıklarda, her türlü zorlukta halkımızın yanında olan ve sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında mazlumlara el uzatan Türk Kızılay’ı, gönüllülük ruhuyla hareket eden binlerce çalışanı ile gurur kaynağımızdır.
Bugün, Kızılay’ın yalnızca geçmişine değil, geleceğine de sahip çıkma günüdür. Daima birlikte el vererek, bu düzgünlük zincirine yeni halkalar eklemek; dayanışmayı, yardımlaşmayı ve insanlığı yüceltmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu his ve fikirlerle, Türk Kızılay’ının 157. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor; insanlığa umut olan Kızılay neferleri ile takviyesini esirgemeyen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara gönülden teşekkür ediyor, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin