Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
16 Kasım, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Anadolu Otoyolu’nda tırın çarptığı otomobildeki 3 kişi yaralandı

– Kazanın ardından kaçan tır sürücüsü jandarma tarafından yakalandı

DÜZCE (AA) – Anadolu Otoyolu'nun Düzce geçişinde tırın çarptığı otomobildeki 3 kişi ağır yaralandı.

E.Ö. idaresindeki 34 PZ 195 tır, otoyolun İstanbul istikameti Yeşilyayla mevkisinde önünde seyir halinde bulunan Kadir Ç. yönetimindeki 52 KF 976 plakalı otomobile arkadan çarptı.

Yolun emniyet şeridinde sürüklenerek bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü Kadir Ç. araçta bulunan Şinasi S. ve Süleyman S. yaralandı.

Olay yerine gelen jandarma, karayolları ve sağlık ekiplerince araçtan çıkarılan yaralılar Sakarya Hendek Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaralıların hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi.

Kazanın ardından aracıyla olay yerinden kaçan tır sürücüsünün otoyolun üzerinde bulunan bir dinlenme tesisine girerken jandarma tarafından yakalandığı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 16:11 tarihinde yayınlandı
0 0

Çocuk Görüşme Merkezi yeni yerinde hizmete açıldı

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde hizmet veren Çocuk Görüşme Merkezi, düzenlenen törenle yeni hizmet binasında açıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Canik Millet Bahçesi içerisinde bulunan Engelsiz Yaşam Parkı’nda oluşturulan Çocuk Görüşme Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, çocukların üstün yararını esas alan önemli bir hizmeti daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başsavcı Kılıç, Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki İşlemlerinin 13 Haziran 2022 tarihinde Samsun’da pilot uygulama olarak başladığını, bu kapsamda Samsun Büyükşehir Belediyesine ait Mavi Işıklar Engelli Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çocuk görüşme merkezi olarak kullanıldığını belirtti. Artan dosya sayıları nedeniyle vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucunda 1 Haziran 2026 tarihi itibarıyla Canik Millet Bahçesi içerisindeki Engelsiz Yaşam Parkı’nın yeni Çocuk Görüşme Merkezi olarak belirlendiğini ifade eden Kılıç, merkezde ilk hizmetlerin 6 Haziran 2026 tarihinde verilmeye başlanacağını kaydetti.

04 Ağustos 2022 tarihinde yürürlüğe giren Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulmasına İlişkin İlam ve Tedbir Kararlarının Yerine Getirilmesine Dair Yönetmelik kapsamında faaliyet gösterecek merkezde, çocukların ikincil örselenmeye maruz kalmadan güvenli ve çocuk dostu ortamlarda ebeveynleriyle bir araya gelmelerinin amaçlandığı belirtildi. Alanında uzman meslek elemanlarının görev yapacağı merkez sayesinde çocukların adli süreçlerde kendilerini daha güvende hissedeceği ve adalet hizmetlerine daha sağlıklı erişebileceği vurgulandı.

Başsavcı Kılıç, merkezin hayata geçirilmesinde destek veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Camaş’a, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış törenine, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köse, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, cezaevi müdürleri, adliyenin çeşitli birimlerinde görev yapan müdürler ve adliye personeli katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin