Samsun’da, Anadolu’yu Karadeniz Bölgesi’ne bağlayan değerli güzergahlardan biri olan Yeşilkent Kavşağı’nın inşaat çalışmalarının bir ay içinde tamamlanması ve hizmete açılması hedefleniyor. Kavşağın tamamlanmasıyla, bölgeye olan erişimin hızlanması ve trafik akışının rahatlaması bekleniyor.
Samsun Yeşilkent Kavşağı’nda toprak işleri, sanat yapıları, üstyapı ve köprü üretim işleri 6 Haziran 2023 tarihinde ihale edildi. Üretim çalışmalarına ise 21 Temmuz 2023 tarihinde başlandı. İhale çerçevesinde 2 adet 172 metre uzunluğunda altgeçit köprüsü, 2 adet 318 metre uzunluğunda ek köprü, 1 adet 29 metre uzunluğunda üstgeçit köprüsü, 1 adet 16 metre uzunluğunda altgeçit menfez ve toplam 9 kilometre uzunluğundaki kavşak kollarının tamirat ve imal işleri planlandı. Proje bünyesinde toplam 8 bin 685 metre uzunluğunda 556 adet fore kazık yapıldı. Fore kazık imalatları ve ek 1, ek 2, altgeçit 1, altgeçit 2, altgeçit 3 ve üstgeçit köprüleri ile K1, K2, K3 kollarında toprakarme duvar çalışmaları tamamlandı. Tamamlanan K2 ve K3 kolları trafiğe açıldı. K1 kolunda çalışmalar üst yapı kademesine getirildi.
Yeşilkent Kavşağı’nın tamamlanarak trafiğe açılabilmesi için birçok noktada çalışma yapılıyor. Bu sebeple çalışmaların devam ettiği birtakım kısımlarda trafik farklı yollara aktarıldı. Bölgenin en ağır kavşağında son olarak anayolda Ordu- Ankara istikameti trafiğe kapatılarak bu kesitteki çalışmalar tamamlandı. Tamamlanan bu kısım hafta sonu trafiğe açılacak. Çalışmalar Ankara-Ordu istikametinin trafiğe kapatılması ve bu bölümün tamamlanmasına yönelik olarak sürdürülecek.
Yaklaşık bir ay içerisinde K1 kolunun ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı irtibatının da tamamlanmasının akabinde çalışmalar bitirilerek Yeşilkent Kavşağı’nın hizmete açılması hedefleniyor.


Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan kavşakta sona doğru
Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı
SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.
Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

