Arabayı satarım, adam satmam!

Arabayı satarım, adam satmam!

Yayın: 09.06.2023 16:00
Paylaş:
A+ A-

Karabük Esnaf Kredi ve Kefalet-2 Kooperatifi Başkanı Nurettin Tümen sessizliğini Birlik Medya canlı yayınında bozdu. Hakkındaki iddia ve ithamlara tek tek yanıt veren Tümen, “Üyelerimiz hafta sonu yapılan seçimde ortaya koyduğu tavır ile muhalif kesime esas cevabı vermiştir” dedi

2002’den bu yana girdiği tüm seçimleri kazanan, en son geçen hafta yapılan olağanüstü genel kurul ile bir kez daha güven tazeleyen Karabük Esnaf Kredi ve Kefalet-2 Kooperatifi Başkanı Nurettin Tümen hakkındaki iddialara Birlik Medya canlı yayınında cevap verdi.

7 ŞUBAT KONGRESİNE MECBUR KALDIK

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 11 ili etkileyen ve onbinlerce can kaybının yaşandığı deprem felaketinden 1 gün sonra yapılan ve kamuoyunda büyük tepki çeken kongre için “Eleştirileri haklı buluyorum” diyen Tümen “Ertelenmesi yönünde talebimiz oldu tabiki ancak bağlı bulunduğumuz birlik, kongrenin yapılması yönünde telkinde bulundu. Biz de 3 adaylı olarak kongreye girdik. Ancak Divan başkanlığının kötü yönetimi sonucu vekalet sayısındaki cüzi bir farktan dolayı kongre ertelendi” dedi.

ŞAHSIMA VE KOOPERATİFE SIKINTI YAŞATTILAR

2002 yılında birlik başkanı olduğunu, 2011’de kredi kooperatifinin ikincisini kurarak Karabük esnaf ve sanatkarlarına önemli bir eser kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Tümen, “Daha sonra yapılan oda, kooperatif ve birlik seçimlerinde yenilgiyi hazmedemeyen arkadaşlar bana ve kooperatife çok sıkıntı yaşattılar. Bunların bir kısmını esnafımıza ve halkımıza duyurmak istemedim. Kol kırılır yen içinde kalır anlayışını benimseyen biriyim” diye konuştu.

11 YILDA 380, 6 AYDA 180 MİLYON

Kooperatif Başkanı Nurettin Tümen kuruluşundan itibaren 2022 yılının sonuna kadar toplam 380 milyon kredi kullandırdıklarını, 2023’ün ilk ayında ise 450-500 civarındaki esnafa 180 milyon kredi desteği sağladıklarını kaydetti ve  “Zonguldak-Bartın ve Karabük’ünyer aldığı 32. bölgede 22 kooperatif var. Bunlardan en yenisi biziz. 22 Kooperatif arasında 4. Sırada yer alıyoruz. Başarımız ortada” ifadelerini kullandı.

KREDİLERDE MÜDAHALEMİZ OLMAZ

Devletin esnafa verdiği kaynağı doğru ve adil biçimde dağıtmak için aracı kurum olduklarını hatırlatan Kredi ve Kefalet-2 Kooperatif Başkanı Tümen şunları kaydetti; “Öyle iddia edildiği gibi kredilere müdahale etmemiz söz konusu değil. Şartları taşıyan herkes belli sürelerin ardından kredisini alır. Zaman zaman kredisi onaylanan esnaflarımızdan kefil yada ipotek gibi eksiklerinden dolayı sıralamada değişiklik yada gecikmeler yaşanabiliyor. Benim başkan olarak yada yönetimdeki bir arkadaşımızın onaylanan krediyi geciktirmek, engellemek gibi bir durum asla söz koşunu olmaz.”

ARABAYI SATARIM, ADAM SATMAM

Görev yaptığı 20 yılı aşkın süredir herhangi bir ceza almadığını da vurgulayan Tümen, “Birçok defa dava edildim. Hakkımda suç duyurularında bulundu. Fakat hiç ceza almadım. Kamuoyunda çok tartışılan birlikteki araba konusu da tamamen iyi niyetli ve oda başkanlarının bilgisi dahilinde ve 01 plaka olmasından ve Karabük’te kalmasını istememizden dolayı böyle bir işlem yapıldı. Kanun dışı bir durum yok. Araba yok diye elaman çıkartılır mı? Arabayı satarım, adam satmam” dedi.

ARKAMDAN DÜMEN ÇEVİRMESİNLER

Beni tanıyanlar yanlış yapmayacağımı, hak ve hukuku gözeteceğimi bilir.  Vicdanen rahatım” diyen Başkan Tümen, “Şu süreçte yapılanlar Karabük adına züldür. 2018’de de benzer şeyler yaptılar. İmza toplayarak 5 ay sonra olağanüstü kongre yaptılar. Şimdi de 7 ay sonra kongreye getirmek istiyorlar. Yenilgiyi hazmedemedikleri için böyle davranıyor. Arkamdan dümenler çevirmesinler yeter. Dostunu severken ölçülü sev günün birinde düşman olabilir, düşmanına da ağır söz söyleme günün birinde dostun olabilir. Biz şu anda tam da bu noktadayız” dedi.(Haber Merkezi)

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Samsunspor’a konuk olacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında yarın Yılport Samsunspor'a konuk olacak.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı, hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Ligde çıktığı 34 karşılaşmada 18 galibiyet, 4 beraberlik, 12 mağlubiyet sonucunda 58 puanla üçüncü sırada yer alan bordo-mavililer, rakibini yenerek 61 puana ulaşmak istiyor.

En yakın rakibi RAMS Başakşehir'in 6 puan önünde yer alan Karadeniz ekibi, haftayı kayıpsız geçerek üçüncülük şansını daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Trabzonspor'da sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Hüseyin Türkmen haricinde eksik oyuncu bulunmuyor.