blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2025 16:14 tarihinde yayınlandı

Araç alım satımları hızlandı

Ramazan ayında durağan periyoda giren araç alım satımı yaz aylarının yaklaşması ile hareketlendi. Galericiler 2 günde 1 yeni araç satışının olduğunu vurguladı.
Düzce’de yıllardır galericilik yapan İhsan Açıkgöz, Ramazan ayında durağan periyoda giren ikinci el araç alım satımının yaz aylarının gelmesi ile hareketlendiğini belirtti. Her iki günde 1 aracın satıldığını belirten Açıkgöz, Çin araçlarının piyasaya girmesi ile hareketliliğin arttığını vurguladı. Açıkgöz "ikinci el araç satışları canlandı. İkinci el araçlarında da birtakım gelişmeler oldu. Çin’in araçları piyasaya çok süratli girdi. Buda yeni bir pencere açtı ikinci elde. Beşerler endüstriden korktuğu için yeni araçlar almaya dikkat ediyorlar. Beşerler sanayi ile yada bakımla uğraşmak istemiyor. Yeni modelli araçların satışlarında rastgele bir zahmet olmuyor. Pek işler süratli ilerliyor. Yeni otomobillere bizimde bir şey yapmamıza gerek kalmıyor. Kendi kendini satıyor. Bu türlü bir durum kelam konusu şu anda" sözlerini kullandı.

"Alışkanlığımız değişti"
İnsanların artık farklı kentlere gidip araç alma alışkanlığından vazgeçtiğini belirten Açıkgöz, "İkinci elde piyasa değişiyor. Koşullar gelişiyor doğal olarak. Evvelden Düzce’de ki bir insan birtakım kentleri gezip bir tane otomobil alabiliyordu. Şu an malum ekspertiz masrafı yol masrafı ortaya çıkınca beşerler farklı kentlere gitmek istemiyor. Bu alışkanlığımızdan vazgeçtik. Herkes kendi mevcut olduğu kentten gözü ile görüp beğenmezse de çabucak yan dükkana geçip almak istiyor. Bu türlü bir alışkanlığımız olmaya başladı" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2025 16:17 tarihinde yayınlandı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nda kursiyerlerin el emeği ürünleri sergilendi

Karabük’te Halk Eğitim Merkezlerinde düzenlenen kurslarda yapılan el emeği göz ışığı çalışmalar, "Hayat Uzunluğu Öğrenme Haftası" kapsamında gerçekleştirilen açılış programıyla sergilendi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, hayat uzunluğu öğrenmenin ehemmiyetine dikkat çekerek, "İlimizde kurslarımıza ağır ilgi var. Bu kurslarla ebeveynlerimizin çocuk gelişimi, tesirli irtibat ve çağdaş eğitim formülü mevzularında bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Biliyoruz ki ailelerin eğitime iştiraki, çocuklarımızın muvaffakiyetindeki en büyük faktörlerden biridir" tabirlerini kullandı.
Konuşmaların akabinde halk oyunları gösterisi sahnelendi. Şov sonrası, el sanatlarının ön planda olduğu stant açıldı. Açılışı yapılan stantta fotoğraf, şiş örücülüğü, klasik giysi dizaynları ve kurslarda yapılan atölye çalışmaları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Protokol üyeleri, sergiyi gezerek kursiyerlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İştirakçiler, bilhassa el sanatları alanındaki eserlere ağır ilgi gösterdi.
Program kapsamında el sanatları ustalarının titizlikle hazırladığı eserler, klasik motiflerle çağdaş tekniklerin buluştuğu örnekler olarak dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.