Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
11 Ağustos, 2022 17:31 tarihinde yayınlandı
0

Araç Çayı Islahı Sözleşmesi İmzalandı

Araç çayının ıslahı ve çevre düzenlemesi ile ilgili yüklenici firma yetkilisi ile DSİ 23. Bölge Müdürü Yasin Devrim arasında sözleşme imzalandı.  Firma, yer tesliminin ardından çalışmalarına başlayacak

 

Karabük’ün en önemli sorunlarının başında gelen Araç çayının ıslahı ve çevre düzenlemesine önümüzdeki günlerde başlanacak.  Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan Araç çayının ıslahı ve çevre düzenlemesi işini alan firma ile sözleşme imzalandı. Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürü  Yasin Devrim ve Firma yetkilisi arasında imzalanan sözleşme ilk etapta 1. kısmı kapsıyor. Proje kapsamında 1500 Metre  dere ıslahı 1 adet yaya ve 1 adet araç köprüsü yapılacak.

1 Kısım Proje Kayabaşı Köprübaşı mevkiinden başlayarak Karabük girişinde bitecek.1. Kısım proje bittikten sonra 2. kısım ıslah projesine başlanacak. Bu projede Üniversite mahallesinden Botanbükü’ne kadar olan kısmı kapsıyor. Devamında da üçüncü kısım etabına başlanacak.

Araç çayı ıslah projesinin toplam maliyetinin 80-90 Milyon TL civarında olduğu ifade edilirken, proje tamamlandığında görüntü kirliliğinin ortadan kalkacağı belirtildi. Sözleşmenin imzalanmasının ardından yüklenici firmaya yer tesliminin yapılmasının ardından çalışmalarının başlayacağını belirten yetkililer, “Firmaya yer teslimi yapıldıktan sonra çalışmalar hemen başlayacak. Üç etaptan oluşan projede işin bitiş süresi 900 gün yani 2025 yılının başı ancak firma bunu daha erken de bitirebilir” dediler.(Ergin Ertuğrul)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.