blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2025 10:54 tarihinde yayınlandı

Artvin Macahel yoluna çığ düştü

Artvin’in Borçka ilçesi Macahel yolu üzerinde bulunan Karayolları Vilayet Müdürlüğü’ne ilişkin bakım meskenine çığ düştü. Çığ nedeniyle bakım konutu kullanılamaz hale gelirken, iki kar iş makinesi de karlar altında kaldı.
1850 rakımlı Macahel Geçidinde kar kalınlığını 3 metrenin üzerine çıkarken, çığ tehlikesi nedeniyle çalışmalar durduruldu.
Alınan bilgiye nazaran, Karayolları Bakımevi, tepeye yakın bir noktada bulunuyordu. Yamaçtan düşen çığ, binanın duvarlarını yıktı ve jeneratör dairesi, yatak odası ile tamir bakım alanını büsbütün karla doldurdu. Olay sırasında binada kimsenin bulunmaması, büyük bir faciayı önledi. Lakin kar temizleme çalışmaları için hazır bekletilen bir kar püskürtme aracı ile bir iş makinesi, metrelerce yükseklikteki karın altında kaldı.
Bölge halkından tıpkı vakitte Macehal yolunun ulaşımını sağlayan Osman Lider ve grubu, çığ tehlikesi nedeniyle çalışmalarını süreksiz olarak durdurmak zorunda kaldığını belirtti. Bölgede kar yağışının devam etmesi nedeniyle hasar tespit çalışmalarına şimdi başlanamadı. Yetkililer, hava şartlarının düzelmesiyle birlikte incelemelerin yapılacağını tabir ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2025 01:27 tarihinde yayınlandı

Mezarlık yanına inen ayı kamerada

Karabük’te kent merkezindeki bir mezarlığa inen ayı cep telefonu kamerası ile görüntülendi.
Olay, Öğlebeli Mahallesi’nde meydana geldi. Bir şoför mezarlık yanında bir ayıyı fark ederken o anları cep telefonu kamerası ile görüntüledi. İmajlarda ayının bir müddet sonra mahalle içerisinde koşarak gözden kaybolduğu yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin