Artvin’de kar yağışı gece saatlerinde tekrar tesirini artırırken, yüksek rakımlı köylerde kar kalınlığı 2 metreyi aştı.
Artvin’de tesirli olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Vilayet genelinde bilhassa yüksek rakımlı köylerde kar kalınlığı 2 metreyi aşarken, vatandaşlar çatılarda biriken karları temizlemek için ağır efor harcıyor. Kar yağışının şiddetli olması nedeniyle kent genelinde 220 köye ulaşım sağlanamıyor. Kapalı yolların açılması için Vilayet Özel Yönetimi takımları alanda ağır bir mesai sürdürüyor.
Yerel yetkililer, kar nedeniyle ulaşımın kesildiği köylerde yaşayan vatandaşlar için acil yardım gruplarının seferber edildiğini belirtti. Ayrıyeten çatılarda biriken karların oluşturduğu risklere karşı vatandaşlar uyarıldı ve kar temizleme çalışmalarına sürat verildi.
Kent merkezinde de karla kaplı cadde ve sokaklar belediye takımları tarafından temizleniyor. İş makineleri eşliğinde ana yollarda oluşan karlarla uğraş sürüyor.
Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde kar yağışının devam edeceğini ve sıcaklıkların düşük düzeylerde kalacağını bildirdi. Vatandaşların mecburî olmadıkça dışarı çıkmamaları ve önlemli olmaları tavsiye edildi.


47
Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı
86
Kastamonu’da kaçak telefon operasyonu: 1 gözaltı
Kastamonu’da polis ekipleri tarafından bir iş yerinde yapılan aramada 19 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezinde faaliyet gösteren bir iş yerinde arama yapıldı. Aramada 19 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili gözaltına alınan şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

