İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Aralık, 2024 09:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Artvin’de mezrada mahsur kalan kedileri için karlı yolları aşarak yiyecek taşıyor

Artvin’in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde yaşayan Ahmet Şahin, kar nedeniyle yolları kapanan mezrada mahsur kalan kediler için karlı yolları aşarak yiyecek taşıyor.
Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde yaşayan 67 yaşındaki Ahmet Şahin, kar yağışı sonrası köyün Varmet mezrasında mahsur kalan kedilerini aç bırakmıyor. Mezranın yolu kar nedeniyle kapanınca, Şahin her 3 günde bir karla kaplı yollarda ilerleyerek kedilerine yiyecek taşıyor.
Geçtiğimiz günlerde kedileri beslemek için, mezradan köye dönüş yapan Şahin’in 6 kedisinden 2’si peşine takılarak köye inmeyi başardı. Fakat başka 4 kedisi mezrada kaldı. Ahmet Şahin, geride kalan kedilerine ulaşmak için sıkıntı şartlarda gayret etmeye devam ediyor.
Ahmet Şahin’in karlı yolda kedileriyle birlikte köye dönüş anları, toplumsal medyada ilgi görürken, bilhassa kedilerin, Şahin’in karlar üzerinde açtığı yolda bıraktığı ayak izlerini takip ederek köye inmesi, izleyenlerin kalbini ısıttı. Şahin’in hayvanlara olan sevgisi ve sorumluluğu, güçlü kış koşullarında bile vazgeçmeden çaba etmesiyle takdir topladı.
Şahin, "Kedilerim benim dostlarım. Onları asla yalnız bırakmam. Mezradan köye inmek zorunda kaldım lakin her seferinde karlı yollara karşın geri dönerek onları beslemeye çalışıyorum" dedi.

blank

blank

blank

blank

blank

blank
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
18 Nisan, 2025 11:50 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu’nun Tarihi Sokaklarında Dinginlik ve Coşku Bir Arada

Gece Yürüyüşü Tamamlandı

Safranbolu'da geleneksel olarak düzenlenen gece yürüyüşü, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Etkinlik, Turizm Haftası’nın 49. yıl dönümüne özel olarak düzenlendi ve şehrin turizm potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Katılımcılar, tarihi kentin dar sokaklarında yürürken, gece atmosferinin büyüleyici etkisi altında Safranbolu’nun kültürel zenginliğini deneyimledi.

Safranbolu Ulu Camii önünde başlayan yürüyüş, tarihi dokusuyla ünlü Değirmenci Konak'tan Meymune Valide Konağı’na, Güldalı Konak önünden Yemeniciler Arasta Arkası'ndan devam ederek Kazdağlıoğlu Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüş sırasında katılımcılara, yöresel ikramlarda bulunuldu. Safranbolu'nun eşsiz mimarisi ve gece dinginliği eşliğinde keyifli anlar yaşandı.

Yürüyüşe Karabük Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) üyesi Emine Çetinkaya Uluateş, yürüyüşün özellikle gece saatlerinde düzenlenmesinin, tarihi kentin gizemli ve dingin atmosferini ön plana çıkarmak ve ziyaretçilere farklı bir deneyim sunmak amacıyla tercih edildiğini belirtti. Yürüyüş sırasında katılımcılar, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki yerinin önemine vurgu yaparken, şehrin korunması ve turizmin geliştirilmesi adına farkındalık yaşamayı hedefledi.

Etkinliğin sonunda katılımcılara teşekkür edilerek, önümüzdeki yıl gece yürüyüşlerinin devam edeceği belirtildi. Safranbolu’nun gece görünümü, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Yürüyüş tamamlandığında ise Safranbolu Belediyesi’ne ait üstü açık otobüsle katılımcılar Kıranköy'e ulaştırıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.