İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 09:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Artvinliler’i sahura minik davulcular uyandırdı

Artvin’de 4. sınıf öğrencisi iki arkadaş, Ramazan ayının sahura davet geleneğini yaşatmak için klasik elbiseler giyip davul çalarak mahalle sakinlerini sahura uyandırdı.
Artvin’deki 4. sınıf öğrencisi Yiğit Ali Tiryaki ve Berker Batu Yalman, Ramazan ayının asırlık geleneklerinden biri olan sahura davulla uyandırma geleneğini yaşatmak maksadıyla klâsik elbiseler giyerek sokaklara çıktı.
Davul çalan ve mani söyleyen minikler, mahalle sakinlerini sahura davet ederek Ramazan ayının klasik ruhunu yaşadı. Çocuklar, davulun sesiyle uyanan vatandaşlara sevinçli anlar yaşattı. Davulun sesini duyan mahalle sakinlerinin kimileri minikleri alkışlarken, kimileri ise onlara harçlık verdi.
Ramazan davulcusu miniklerden Yiğit Ali Tiryaki, yaptığı açıklamada "Okulumuzda bu türlü bir aktiflik yapmayı planlamıştık. Sonra aklımıza geldi, neden mahallemizde de bu geleneği yaşatmıyoruz? Kıyafetlerimizi giyip davulumuzu aldık ve sokağa çıktık. Mani söyledik, para topladık. Çok eğlenceli oldu, kimileri alkışladı, kimileri ise teşekkür edip harçlık verdi" derken, Berker Batu Yalman ise "Okulda aktiflik yapacaktık lakin sonra sahura kalkmaya karar verdik. Ailelerimizden davul ve kıyafet temin ettik. Mahalleyi sahura uyandırdık. Çok uygun karşılandık, bize ‘minik davulcular’ dediler, teşekkür edip para verdiler" diye konuştu.
Yiğit Ali Tiryaki’nin babası Ali Murat Tiryaki ise "Çocuklar bize ’Mahallemizde neden davul çalmıyor? Biz çalabilir miyiz?’ dediler. Biz de kırmadık çocuklarımıza elbise ve davul ayarladık. Mahallemizi de hoş bir aktiflik oldu. Bu gelenekler eskisi üzere yok, çocuklar sinemalarda görüyor. Bizden de talep edince çok güzelimize gitti. Mahallede çok hoş yansılar aldılar. Balkonlardan alkışlayıp harçlık verenler oldu" tabirlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 03:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

2 katlı binada çıkan yangın, yanında bulunan 3 katlı binaya sıçradı: 1 ölü

Zonguldak’ta iki katlı bir binada çıkan yangın büyüyerek yan tarafında bulunan üç katlı binaya sıçradı. Yangın sonucunda iki katlı meskende yaşadığı öğrenilen bir kişinin cansız vücuduna ulaşıldı.
Zonguldak’ta gece saatlerinde Karaelmas Mahallesi İstek Ulusman Sokak üzerindeki iki katlı bir konutta şimdi bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Kısa müddette büyüyen yangın, meskeni büsbütün sardı. Rüzgarın da tesiriyle alevler, çabucak yanındaki üç katlı meskenin en üst katına sıçradı.
Yangını fark eden mahalle sakinleri süratle harekete geçti. Mahallelinin yardımıyla meskende bulunanlar tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Güvenlik güçleri etrafta tedbir aldı, itfaiye takımları ise alevlere müdahale etti.
Yangında iki katlı konut büsbütün yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı konut de çatısıyla birlikte önemli hasar gördü. İki katlı konutta yaşadığı öğrenilen Metin Darıcı’nın ise yapılan incelemede cansız vücuduna ulaşıldı.
Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.