AstraZeneca, iklim değişikliği ile uğraşta bölümünün doruğunda

AstraZeneca, iklim değişikliği ile uğraşta bölümünün doruğunda

İhlas Haber Ajansı
Yayın: 07.10.2023 12:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – AstraZeneca, dünyanın önde gelen etraf hizmetleri şirketi STAT Analysis Corporation tarafından yayımlanan “İklim sıralaması: En âlâ ilaç şirketleri iklim değişikliğiyle uğraşta ne durumda?” başlıklı raporda bu alandaki çalışmalarıyla birinci sırada yer aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya nazaran, AstraZeneca, raporda, iklim değişikliğinin tesirlerini ölçmek ve raporlamak için çok daha fazlasını yapabileceği belirtilen ilaç dalı içerisinde istisna bir şirket olarak gösteriliyor.

Bu sonuç, AstraZeneca'nın iklim değişikliği konusunda yaptığı bahadır çalışmalar ve iş birlikleri ile kesim genelinde karbondan arındırmayı hızlandırma taahhüdüne bağlılığını da kanıtlıyor.

Sıfır karbon taahhüdü kapsamında amaçlarına emin adımlarla ilerleyen AstraZeneca, 2026 yılına kadar kendi operasyonlarından doğan emisyonlarını yüzde 98 azaltmayı, kendi ekosisteminin yarattığı mutlak emisyonlarını 2030'a kadar yarıya indirmeyi ve en geç 2045'e kadar bilimsel açıdan net sıfır olmayı amaçlıyor.

Rapor, biyoteknoloji ve ilaç şirketlerinin iklim değişikliği ile nasıl çaba ettiklerine ve bu alandaki taahhütlerine dair bilgiler sunan birinci kapsamlı rehber olması açısından kıymet taşıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Futbol: Trendyol Süper Lig

Anadolu Ajansı
Yayın: 13.05.2024 20:36
Paylaş:
A+ A-

Stat: Papara Park

Hakemler: Emre Kargın, Cevdet Kömürcüoğlu, Hüseyin Aylak

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier (Dk. 83 Mehmet Can Aydın), Mendy, Denswil, Eren Elmalı, Umut Güneş, Bardhi (Dk. 64 Kerem Şen), Pepe, Visca (Dk. 64 Fernandez), Fountas (Dk. 75 Orsic), Onuachu (Dk. 64 Umut Bozok)

İstanbulspor: Mücahit Serbest, Duhaney (Dk. 84 Özcan Şahan), Mehmet Yeşil (Dk. 67 Deli), Okan Erdoğan, Coly, Ali Yaşar, Vorobjovas, Loshaj, Mamadou (Dk. 88 Traore), Sambissa (Dk. 67 Emrehan Gedikli), Jackson (Dk. 84 Tunahan Şamdanlı)

Goller: Dk. 6 ve 7 Onuachu, Dk. 49 Meunier (Trabzonspor)

TRABZON (AA) – Trendyol Süper Lig'in 36. haftasında Trabzonspor, İstanbulspor'u 3-0 yendi.

49. dakikada Visca'nın pasında, ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Meunier'in sert şutunda, top kaleci Mücahit Serbest'in sağından filelere gitti: 3-0

81. dakikada Meunier'in hatalı pasında Vorobjovas, kaptığı topu Emrehan Gedikli'ye aktardı. Bu futbolcunun yerden şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

85. dakikada Loshaj'ın pasında ceza alanına hareketlenen Emrehan Gedikli'nin yerden şutunda, kaleci Uğurcan Çakır yatarak topa sahip oldu.

Trabzonspor karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.