İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Aralık, 2024 11:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Astsubaya çarparak şehit eden motosiklet şoförüne müebbet mahpus

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde jandarma takımlarının gerçekleştirdiği uygulama noktasında ‘dur’ ihtarına uymayarak 15 günlük işçi olan Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır’a (27) çarpıp şehit olmasına yol açan motosiklet şoförü müebbet mahpus cezası ile cezalandırıldı.
Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu motosiklet şoförü Adem Topçu (27) ile taraf avukatları katıldı. Şehit babası Turgut Çangır ise duruşmaya ikamet ettiği Sakarya’dan Ses ve İmaj Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
Şehit Astsubay Mehmet Fatih Çangır’ın babası Turgut Çangır, “Bu beklenen kast değil, bilerek, tasarlayarak yapılmıştır. En ağır formda cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.
Mahkemede kelam verilen motosiklet şoförü Adem Topçu ise olay günü kaskı takılı olmadığı için dur ihtarına uymadan geçmek istediğini ileri sürerek, “Kasten yapmadım, dur ihtarını ihlal ederek geçmek istedim” sözlerine yer verdi.
Mahkeme heyeti motosiklet şoförü Adem Topçu’nun, ‘kişiyi yerine getirdiği kamu misyonu nedeniyle yakalanmamak hedefiyle mümkün kast ile mevte neden olma’ hatasından müebbet mahpus cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Olayın geçmişi
Gülyalı ilçesi Turnasuyu Mahallesi Ordu-Giresun karayolu üzerinde 18 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen olayda, uygulama yapıldığı esnada 07 GU 227 plakalı motosiklet şoförü Adem Topçu (27), jandarma gruplarının ‘dur’ ihtarına uymayarak, hızlanarak kaçmaya çalıştı. Bu esnada süratli olan ve farklı bir hatadan ehliyetine el konulan motosiklet şoförü Adem Topçu, Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır’a (27) çarptı. Kazada ağır yaralanan Çangır, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Motosiklet şoförü Adem Topçu’nun, 22 adet çeşitli cürümlerden kaydının olduğu, bunlardan büyük bir kısmının plakaya yazılan cezalar olduğu ve evvelce de uygulama noktalarından kaçtığı öğrenilmişti. Ayrıyeten Topçu’nun, uyuşturucu husus kullanmak ve alkollü motosiklet kullanmak cürümlerinden kaydının yanı sıra, toplumsal medya hesaplarında ise çok sayıda tehlikeli motosiklet kullanma görüntülerinin olduğu, trafik kazasının yaşandığı gün süratli ve tehlikeli motosiklet kullandığı ayrıyeten bu nedenle trafikteki öbür bir şoför ile tartıştığı ileri sürülmüştü.

blank

blank

blank

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 17:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde simetrik tasarımların mozaik yapısı araştırılacak

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan Simetrik Dizaynların Mozaik Yapısı Üzerine bahisli araştırmaya TÜBİTAK destek verdi.
Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Kısmı Öğretim Üyesi Araştırma Vazifelisi Dr. Semih Piri’nin yürütücülüğünü üstlendiği "Kombinatorik Simetrik Dizaynların Parçalanması ve Mozaikler" başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Takviye Programı kapsamında desteklenmeye paha bulundu.
Bir yıl mühletle yürütülmesi planlanan projede; kombinatoryal simetrik dizaynların mozaiklerinin varlık sorunlarına genel bir karşılık verilmesi, bu mozaiklerin elde edilme tekniklerinin araştırılması ve dizaynların mozaikleriyle başka kombinatoryal yapılar ortasındaki bağın ortaya konulması hedefleniyor.
Proje, matematiksel yapıların daha derinlemesine anlaşılmasına yönelik değerli bir adım olarak bedellendiriliyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje takımını tebrik ederek, bilimsel çalışmalara verilen dayanaklardan ötürü kurumlara da teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.