Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
24 Ekim, 2023 19:50 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Avro Bölgesi’nde özel sektör faaliyetleri ekimde son 3 yılın en düşük seviyesine indi

20 ülkeden oluşan bölgede özel sektör faaliyetleri, artan borçlanma maliyetlerinin etkisiyle ekimde Kasım 2020’den beri en düşük seviyesine geriledi.

Avro Bölgesi’nde özel sektör faaliyetleri, ekimde Kasım 2020’den beri en düşük seviyesine geriledi. S&P Global, Avro Bölgesi için ekim ayı öncü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerini açıkladı. Buna göre, bölgede eylülde 47,2 puan olan bileşik PMI ekimde 46,5 puana geriledi. Böylece 20 ülkeden oluşan bölgede artan faizlerin özel sektör faaliyetlerinde talebi düşürmesinin etkisiyle ekimde Kasım 2020’den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Ekonomik faaliyetlerde büyümeyi gösteren 50 puan seviyesinin altında bulunan bileşik PMI’a ilişkin piyasa beklentisi 47,4 puana yükselmesi yönündeydi. Bölgede hizmet sektörü PMI, ekimde 48,7’den 47,8’e düşerek, son 32 ayın en düşük seviyesine geriledi. İmalat sanayi PMI ise söz konusu ayda 43,4’ten 43 puana düşerek, Mayıs 2020'den bu yana en düşük seviyesine indi. Beklenti endeksin 43,7’ye yükselmesi yönündeydi. Bu arada, Avrupa Merkez Bankası (ECB), yüksek enflasyona karşı artan faiz oranlarıyla mücadele ediyor. Bu durum da tüketiciler için kredi maliyetlerini artırırken, inşaat ve diğer sektörlerdeki yatırımları daha pahalı hale getirerek ekonomiyi yavaşlatıyor. Avro Bölgesi'nde özel sektör faaliyetlerindeki daralmanın derinleşmesi, yatırımcıların (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın 'uzun süre için yüksek' faiz oranı söyleminin bazı analistlerin beklediği gibi uzun sürmeyebileceği değerlendirmesine neden oldu. ECB'nin bir sonraki faiz toplantısı, 26 Ekim'de yapılacak. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ECB'nin 3 temel politika faizini sabit bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor. PMI verisinde 50 puanın üstü büyümeye işaret ederken, 50 puanın altı daralmayı gösteriyor. (AA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 00:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Samsun’da 14 bin 408 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Samsun’da narkotik polisi tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 14 bin 408 adet sentetik ecza hap ile 140 gram bonzai ele geçirildi.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü takımları uyuşturucu unsur ticareti yaptığı belirlenen şahıslara yönelik İlkadım ve Canik ilçelerinde operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda, 14 bin 408 adet sentetik ecza hap ile 140 gram bonzai ele geçirildi. Operasyon kapsamında 3 kuşkulu şahıs gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.