Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
26 Ekim, 2023 10:21 tarihinde yayınlandı

Aydın KYK Yurdunda Asansör Düştü!

Aydın KYK yurdunda asansör düştü: 1 öğrenci hayatını kaybetti

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arızalanan asansör düştü, olayda 1 öğrenci hayatını kaybetti.

Akşam saatlerinde yaşanan olayda, 15 kişilik asansöre 16 öğrencinin bindiği, arızalanan asansörün düşmesi sonucu 1 öğrencinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Aydın Valisi Yakup Canbolat, yurttaki 15 kişilik asansöre 16 kişinin bindiğini, asansörün, birinci kattayken henüz kapı kapanmadan kaymaya başladığını ifade ederek, bu sırada asansördeki öğrencilerden birinin panik halinde dışarı çıkmak isterken arada sıkışarak vefat ettiğini söyledi. Vali Canbolat, "15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik" diye konuştu. "Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış" Gerekli müdahalelerin yapıldığını dile getiren Canbolat, "Tüm ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ama biz her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz" ifadelerini kullandı. Yurt müdürü açığa alındı Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan, olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda gerçekleşen elim hadise ile ilgili incelemeler devam etmektedir.İlk belirlemelere göre zemin katta bulunan asansörün kayması sonucu gerçekleştiği tespit edilen olayda, 15 evladımızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmiştir. Bir öğrencimiz panik halinde asansörden çıkmaya çalışırken maalesef hayatını kaybetmiştir. Öğrencimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Yaşanan süreçle ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Bakanlığımız tarafından yurt müdürü açığa alınmış olup, olayla ilgili müfettiş görevlendirilerek gerekli incelemeler başlatılmıştır. İncelemeler neticesinde varsa ihmali tespit edilen sorumlular hakkında gereği yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur." Kaynak: Tıklayınız!
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 00:57 tarihinde yayınlandı

Ayılar arı kovanlarını parçalayıp balları yedi

Düzce’nin Yığılca ilçesinde ikinci ayı olayı yaşandı. Ayılar arıların bal kovanlarını parçalayarak balları yedi. O anlar güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Olay, Yığılca ormanlarında meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran ormanlık alan içerisinde kurulan arı kovanlarının bulunduğu bölgeye iki ayı geldi. Evvel kovanları inceleyen ayılar daha sonra arıların kolonilerinin de içerisinde olduğu kovanları tek tek parçalayarak yemeye başladı. O anlar ise bölgede kovanları takip etmek için kurulan güvenlik kamerasına anbean yansıdı. İkinci defa Yığılca’nın balından yiyen ayıların baygınlık geçirip geçirmediği bilinmezken, olay Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar gruplarına iletildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin