İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bafra Belediyesi’ndeki operasyonda detaylar belli oldu: 9 yıl paralar hesaba yatırılmamış

Samsun Bafra Belediyesi’ne ilişkin mezarlıkta ’zimmete para geçirme’ savıyla ilgili yapılan ve 2 belediye çalışanının tutuklandığı operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. 2015 ile 2024 yılları ortasında mezarlıkta elden tahsil edilen mezar yeri fiyatı karşılığında makbuz kesildiği lakin alınan paraların belediyenin hesabına yatırılmadığı tespit edildi.
Edinilen bilgiye nazaran, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Bafra Belediyesi’ne ilişkin Yakıntaş Mezarlığı’nda ’zimmete para geçirme’ argümanlarıyla ilgili 7 Temmuz 2024 tarihinde resen soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda Samsun polisince soruşturma yürütüldü. Yapılan soruşturma süreçlerinde banka hesap transferleri, hata görüşmeleri, bilgi sahibi tabirleri ve Bafra Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan rapora nazaran belediyede vazifeli Yasin Ş, Fikret Ş, İ.K, H.A ve E.Ş isimli şahıslarca "2015 ile 2024 yılları ortasında mezarlıkta elden tahsil edilen mezar yeri fiyatı karşılığında makbuz kesildiği lakin alınan paraların belediyenin hesabına yatırılmadığı" tespit edildi.
Operasyonda gözaltına alınan 5 kuşkulu, bugün Bafra Adliyesine çıkarıldı. Şüphelilerden Fikret Ş. ve Yasin Ş. isimli şahıslar tutuklama talebiyle, E.Ş, H.A ve İ.A isimli şahıslar ise isimli denetim talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlikçe talep doğrultusunda Fikret Ş. ve Yasin Ş. isimli şahıslar hakkında tutuklama, E.Ş, H.A ve İ.A. hakkında ise isimli denetim kararı verildi. Tutuklanan şahıslar Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’ne teslim edildi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 03:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yaralı sürücüye, kovalamaca sırasında peşinde olan polisler yardım etti

Bartın’da arabasını polisin üzerine süren ve "dur" ihtarına uymayan şoför ile polis grupları ortasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 30 kilometre kaçmayı başaran şoför kaza yapınca yakalandı. Yaralanan şoförün yardımına ise peşindeki polisler yetişti.
Edinilen bilgiye nazaran Orduyeri Caddesi’nde "dur" ihtarına uymayan 74 AAN 037 plakalı Tofaş aracın şoförü E.Y. ile polis aracı ortasında kovalamaca başladı. Bir polisin üzerine aracı süren E.Y., Bartın-Amasra yoluna çıkarak kaçmaya devam etti. Yolda orta refüje çıkan aracın şoförü, kazaya karşın yoluna devam etti. Bartın-Kurucaşile istikametine yanlışsız süratle giden şoför ile polis ortasında yaklaşık 30 kilometre boyunca kovalamaca yaşandı. Şoför peşine taktığı polislere izini kaybettirirken, Bozköy mevkisinde ise araç virajı alamayarak yol kenarındaki su kanalına düştü.
Araçtan çıkarak kanalda sırtüstü yatan yaralı şoförün yardımına ise peşindeki polis grupları yetişti. Bölgede ikinci bir kaza yaşanmaması emeliyle, polis ve jandarma takımları tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.
Otomobili için feryat etti
Yaralı halde yerde yatan şoför ise aracın halini görünce kendi acısını unutarak aracı için ağladı. Yaralı şoför, "Arabam bu hale gelmeyecekti. Babam bu arabayı bu halde görürse ne der? Babam beni boğar. Ben uygunum ağabey ancak bu otomobilin bu türlü kalmasını ben istemiyorum. Bu otomobil bu hale nasıl geldi? Bu arabayı kim bu hale getirdi? Ben mi getirdim arabayı bu hale? Anne, babam nerde? Kaza yaptım, ehliyetim de yok" diye bağırdı
Ehliyetsiz ve alkollü olduğu belirlendi
Araçta yapılan armada kabahat ögesine rastlanılmazken, 23 yaşındaki şoför E.Y.’nin 231 promil alkollü olduğu ve ehliyetinin bulunmadığı belirlendi. Yaralı şoför olay yerine gelen ambulansa alınarak birinci müdahalesi yapıldıktan sonra Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan ehliyetsiz ve alkollü şoför E.Y’nin babasının mahalle muhtarı olduğu ve aracı müsaadesiz aldığı öğrenildi.
Ailesi kayıp ilanı verdi
Kovalamacanın yaşandığı anlarda ise polisten kaçan E.Y.’yi ailesinin telefonla aradığı ve ulaşılamadığı ileri sürüldü. Çocuğuna ulaşamayan aile ise jandarma karakoluna müracaatta bulunarak kimlik bilgi ve eşkalini verdikleri çocukları E.Y’nin kayıp olduğunu söz etti.
Olayı hastane polisi fark etti
Hastane polisi, kayıp müracaatında bulunulan E.Y’nin yaralı olarak hastaneye getirilen yaralı olduğunu fark etti. Hastane polisinin telsiz anonsu ile durumu haber merkezine duyurması üzerine ise telefonla durum jandarmaya bildirildi.
Jandarma grupları tarafından da kayıp müracaatında bulunan aile bilgilendirilerek hastaneye yönlendirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.