blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
27 Şubat, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı

Bafra Ovası’nda brokoli hasadından 12 tondan fazla rekolte bekleniyor

SAMSUN (AA) - Türkiye'nin önemli tarım alanlarından Bafra Ovası'nda, brokoli hasadından 12 tondan fazla rekolte bekleniyor.

Kızılırmak Nehri'nin döküldüğü, verimli topraklara sahip Bafra Ovası'nda üretilen kışlık sebzeler arasında brokoli de yer alıyor.

Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı, AA muhabirine, ovada 6 bin 200 dekar alanda brokoli ekildiğini söyledi.

Ağustosta ekilen brokolinin hasadının nisan sonuna kadar sürdüğünü belirten Aşçı, sebzeden dönüm başına 2 ton verim aldıklarını, bu yıl da yaklaşık 12 bin 400 kilogram rekolte beklediklerini ifade etti.

Ovada üretilen brokolinin genellikle iç piyasaya gönderildiğini dile getiren Aşçı, "Karadeniz sahil kesiminin yanı sıra İstanbul, Ankara ve Bursa'ya, ihracatta ise şu an için çok az olsa da Rusya ile Gürcistan'a gönderiliyor." dedi.

Aşçı, Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteğiyle çeltik alanlarına da ikinci ürün olarak brokoli ekildiğini söyledi.

Çiftçiler olarak her şartta üretim yaptıklarını vurgulayan Aşçı, "Bizler üreten çiftçiler olarak çıkan ürünler para etse de etmese de her türlü şartta üretmeye devam edeceğiz. Devletimizin bizim yanımızda olduğunu biliyoruz. Bizler de devletimizin her zaman yanındayız. Çiftçiler olarak tohum, gübre, ilaç ve mazot desteklerin artırılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Karaburç Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan Hürşah Aşçı da kademeli olarak 10 dönüm arazisine brokoli ektiğini ifade etti.

Brokoli ekimine ağustosta başladıklarını belirten Aşçı, şöyle konuştu:

"Ekim ayında ektiğimiz brokolinin kademeli olarak üçüncü hasadını yapıyoruz. Çıkan mahsulleri Bafra Sebze Hali'ne veriyoruz. Brokoliyi en son 8 liradan sattım, dün ise 10 lira olmuş, bugün de 10 liradan alınacağını düşünüyorum. Brokoli çok tonaj veren bir mahsul olmadığı için masraflarını çıkarıyor."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2025 14:27 tarihinde yayınlandı

Milletvekili Şahin’den 30. yıl mesajı

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük’ün vilayet oluşunun 30. yılı hasebiyle bir bildiri yayımladı.
Şahin, bildirisinde şu sözlere yer verdi:"6 Haziran 1995 Karabük’ümüzün vilayet statüsüne kavuştuğu bu manalı tarih; emeğin, inancın ve azmin tescilidir. O gün atılan bu tarihî adım, bugün Türkiye Yüzyılı’na yürüyen güçlü Karabük’ün temellerini atan değerli bir başlangıçtır. Bu topraklar; çeliğin ateşle yoğrulduğu, alın terinin rahmete dönüştüğü, tarih, kültür ve tabiatın iç içe geçtiği kutlu bir kenttir."
Karabük için durmadan çalıştıklarını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:"İl oluşunun 30. yılında Karabük’ümüz; istihdamdan sıhhate, ulaşımdan eğitime, endüstriden etrafa kadar her alanda yükselen bir yıldız hâline gelmiştir. Sanayi altyapımız güçlenmiş, organize sanayi bölgelerimizle binlerce kişilik istihdam gayesi doğrultusunda büyük adımlar atılmıştır. Sıhhatte yeni hastaneler, uzman takımlar ve çağdaş ünitelerle vatandaşlarımızın hizmete erişimi kolaylaşmıştır. Eğitimden gençlik yatırımlarına, kültürden turizme kadar kentimizin her köşesine dokunan projelerle Karabük artık daha canlı, daha dinamik bir kenttir. Şehircilikten ulaşıma, altyapıdan etrafa kadar yürüttüğümüz hizmetlerle Karabük’ümüzün çehresi her geçen gün değişmektedir. Doğal gazdan ziraî kalkınmaya, tarihî mirasın korunmasından afetlere karşı uğraşa kadar çok istikametli hizmetlerimizle her alanda vatandaşımızın yanında olmaya devam ediyoruz."
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde şekillenen Türkiye Yüzyılı vizyonuyla; Karabük’ü daha ileriye taşımak, daha yaşanabilir bir kent hâline getirmek için azimle ve inançla çalıştıklarını aktaran Şahin, Karabük’ün vilayet oluşunun 30. yılı vesilesiyle; bu topraklara kıymet katan, taş üstüne taş koyan herkesi hürmet ve minnetle andığını, tüm hemşehrilerinin bu gurur gününü gönülden kutladığınıbelirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin