İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2025 14:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bakan Uraloğlu: “Samsun’dan Sarp’a kadar şehir geçişleri noktasında Akçaabat en yoğun geçişlerimizin bir tanesi”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun’dan Sarp’a kadar kent geçişleri noktasında Akçaabat geçişinin en ağır geçişlerden bir tanesi olduğunu belirterek "Sahil Yolu 3 gidiş-3 geliş toplam 6 şerit olmasına karşın yerleşimin içinden geçmesi nedeniyle günlük trafiği 40-50 binler düzeyinde oluyor" dedi.
Trabzon’un Akçaabat ilçesinin güneyinden geçen ve kentin trafiğini kıymetli oranda rahatlatan Pulathane Bulvarı büyük ölçüde tamamlandı. Toplam 10,26 kilometre uzunluğu ile üretim çalışmaları süren Pulathane Bulvarı projesi hem Karadeniz Kıyı Yolu’nda transit geçişi hem de kent içi trafiğini rahatlatmak maksadıyla geliştirildi. Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere memleketi Trabzon’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, büyük ölçüde tamamlanarak kullanıma açılan Pulathane Bulvarı’nda incelemelerde bulundu. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Akçaabat Belediyesi Başkanı Osman Nuri Ekim’in de incelemelerinde eşlik ettiği Bakan Uraloğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Günlük trafiği 40-50 binler düzeyinde oluyor"
3 kısım halinde çalışmaları yürüttüklerini belirten Bakan Uraloğlu, "Pulathane Bulvarı’ndaki çalışmaların yerinde inceleyerek arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Projenin bitiş tarihini konuştuk. Samsun’dan başladığınızda Sarp’a kadar kent geçişleri noktasında Akçaabat geçişi en ağır geçişlerimizin bir adedidir. Kıyı Yolu 3 gidiş-3 geliş toplam 6 şerit olmasına karşın yerleşimin içinden geçmesi nedeniyle günlük trafiği 40-50 binler düzeyinde oluyor. Sinyalizasyondan ötürü da yolun kapasitesi istediğimiz biçimde olmayabiliyor. Bilhassa Akçaabat’ın güney kısmındaki yerleşimin kullanması, doğu-batı aksındaki ulaşımın sağlanması birebir vakitte güneye gerçek giden trafiğinde alternatifli yoldan alınabilmesi amacıyla hazırladığımız bir projedir. Birebir vakitte burayı Akçaabat’ın Tanjant’ı olarak da kıymetlendirebiliriz. Yıldızlı’da başlayıp Yenimahalle’de biten bir proje. Yaklaşık 10 kilometrelik bir proje. 3 kesim halinde çalışmaları yürütüyoruz. 1. ve 2. kesimde toplam 8 kilometrelik kısmı bitirdik. 3 kilometrelik bir kısmı kaldı. Bunun 900 metrelik kısmı Yıldızlı tarafında geri kalan bölümü de Yenimahalle tarafında çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah burayı kısa vakitte bitirerek hizmete açmış olacağız" dedi.

"Karadeniz Kıyı Yolu’ndaki transit geçiş rahatlatılacak"
Pulathane Bulvarı’nın yakın vakit büsbütün bitirilerek hizmete sunulacağını kaydeden Bakan Uraloğlu, "Bazı kamulaştırma süreçlerini bitirmemiz gerektiği için mühlet veremiyoruz lakin ağır bir çalışma olduğunu söyleyebiliriz. Şuanda TOKİ yolundayız. Ağır bir trafik olduğu için Büyükşehir ve Akçaabat Belediyemiz ile bunu istişare yaparak burada bir altgeçit yapılmasının gerçek olduğunu tespit ettik. Ona yönelik çalışmalarımız başladı. Bu bittiğinde hem transit gidenlerin hem bütün dönüşleri sağlayan herkese hizmet etmiş olacak. Hem kıyı yolunda transit geçişi biraz daha rahatlatmış olacağız. Hem de Akçaabatlıları ve bu civarı kullanan şoförlerin daha kısa yoldan güneye ve mevcut yerleşim yerlerine geçmesini sağlamış olacağız. İnşallah başladığımız işi yakın vakitte bitirerek hizmete sunmuş olacağız" tabirlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 14:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bolu’da afetlere hazırlık

Bolu’da kamu yatırımları ve hidrometeorolojik afetlere karşı alınacak tedbirler ele alındı. Kurumlar arası iş birliği ve uyumun ehemmiyeti vurgulandı.

Bolu Valisi Sayın Abdulaziz Aydın başkanlığında, 2025 yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı ile Hidro-Meteorolojik Afet ve Acil Durumlarına Ait Hazırlık Toplantıları gerçekleştirildi. Vilayet özel yönetimi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, vilayet genelinde devam eden kamu yatırımlarının ve yürütülen çalışmaların daha koordineli halde sürdürülmesi hedeflendi. Toplantılarda ayrıyeten, mevsimsel geçişler ve iklim kaynaklı çok hava olaylarının oluşturabileceği sel, su baskını, taşkın, heyelan, kaya düşmesi üzere hidrometeorolojik afet risklerine karşı alınması gereken önlemler masaya yatırıldı. Toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile ilgili teknik işçiler katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.