BAKKA Teknik Destek İmza Töreni Gerçekleştirildi

BAKKA Teknik Destek İmza Töreni Gerçekleştirildi

Yayın: 07.06.2024 14:09
Paylaş:
A+ A-
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından, 2024 Yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında 6 proje ve 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında 4 proje desteklenmeye hak kazandı. Bu projeler arasında ilimizden desteklenen 4 proje ve diğer projeler için, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve yararlanıcı kurum temsilcilerinin katılımıyla “Proje İmza Töreni” gerçekleştirildi.
Bu kapsamda ilimizden desteklenen; Safranbolu Kaymakamlığınca yürütülecek olan, “Karabük Ekoturizm ve Doğa Turizmi Sporlarının Geliştirilmesi Projesi” ile; bölgenin doğa turizmi potansiyelinin artırılması için kanyon ve kamp alanlarının belirlenmesi, rotaların ve haritaların oluşturulması amaçlanmaktadır. 180 gün süreli danışmanlık sağlanacaktır.
Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yürütülecek olan; “Müze Köyün Turizme Açılan Kapısı Projesi” ile Müze Köy projesinin hayata geçirilmesi ve tanıtılması için danışmanlık hizmeti verilecek.
Mesleki Gelişimine Yönelik Teknik Destek Kapsamında ilimizden desteklenen projelerde;
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülecek olan “Kırsalda Usta Öğrenciler İş Başında” projesi ile üreticilere ve teknik personellere yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecektir. Safranbolu, Eskipazar ve Eflani ilçelerinde farklı konularda eğitimler planlanacaktır.
Uluslararası Öğrenciler ve Eğitim Derneği tarafından yürütülecek olan “Sağlıkta İstihdam Yaratıyoruz” projesi ile; engelli ve yaşlı bireylere nitelikli sağlık hizmeti sunmak amacıyla, 50 kişiye uygulamalı eğitim ve eğitici eğitimi verilecek. Eğitim programı çeşitli sağlık hizmetleri konularını kapsayacak.
Valilik makamında gerçekleşen imza törenine, Valimiz Mustafa Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, İl Yazı İşleri Müdürü Gülsefa Köroğlu Kelleci, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Karabük Koordinatörü Sakin Eren, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet İncekara, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Özlem Koçak, Zonguldak Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Okan Şentürk, Uluslararası Öğrenci ve Eğitim Dernek Başkanı Sadık Başkaya, Doğan Hayat ve Eğitim Yönetim Yatırım Derneği Başkanı Mustafa Doğan, Kdz.Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği Başkanı Uğur Duru ve kurum kuruluşlarının ilgili personelleri katıldı.
İmzalanan projelerin hayırlı olmasını dileyen Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Valimiz Mustafa Yavuz; “2024 yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programı ve Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek kapsamında önemli projelere imza attık. Turizmden tarıma, eğitimden sağlığa kadar geniş bir perspektifi kapsayan projelerimizin şehirlerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. (Karabük Valiliği Bülteni)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.