blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2025 10:23 tarihinde yayınlandı

Balık av sezonu bitti, onların sezonu başladı

Denizlerde av yasağının 15 Nisan’da başlamasının akabinde çok sayıda balıkçı teknesi Trabzon’un Sürmene ilçesi Yeniay mahallesindeki Çamburnu Tersanesi’nde bakım ve tamirattan geçiyor.
Her yıl genelde 15 Nisan’dan sonra teknelerin bakım tamirat için Yeniay Çamburnu Tersanesine geldiğini belirten tersane çalışanı Türen Yetmişbir, teknelerin her türlü tamirini yaptıklarını lakin orta elaman problemi yaşadıklarını söyledi. Tersanede usta başı olarak vazife yapan Türen Yetmişbir, "Tersanede bakım tamirat, yeni inşa bu tip işlerle işlerimizi sürdürüyoruz. Nisan 15’den sonra bakım tamirat işlerimiz daha fazla oluyor. Genelde makine işleri sonar takanlar üzere eksiklerini tamamlıyorlar. Tersanemize İstanbul’dan tutun da Sinop, Samsun, Giresun hatta Gürcistan’dan bakım tamirat için gelen balıkçı tekneleri var. Buraya gelen balıkçı tekneleri eksiksiz olarak bütün süreçlerini rahatlıkla yaptırabiliyorlar. Genelde Ağustos ayının sonlarına kadar tamir bakım işleri tamamlanıyor. Şu an Yeniçam tersanesinde dönemde yaklaşık büyük küçüklü 100 adede yakın tekne bakım tamirini yaptırabiliyor" dedi.
Ara eleman bulmakta zorluk yaşadıklarını yeni kuşağın bu mesleğe pek sıcak bakmadığını belirten Yetmişbir, "Çalışan ıstırabı çekiyoruz. Yardımcı orta eleman ıstırabı var. Yeni jenerasyonun bu işi yapacağını pek iddia etmiyorum. Bizden sonra nasıl olur bilmiyorum. Genç jenerasyon bu işi yapmaya pek sıcak bakmıyor. Ben 1983 yılından beri bu işte çalışıyorum" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
23 Mayıs, 2025 14:26 tarihinde yayınlandı

KBÜ ile OSTİM Arasında Stratejik İş Birliği Görüşmesi

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığındaki KBÜ heyeti, OSTİM’de akademi ile sanayi arasında ortak projeler ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine yönelik iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeye yönelik temaslarda bulundu. Ziyarette, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. Elif Çepni ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dürdane Yılmaz Güven de yer aldı.
Görüşme, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa OSTİM Başkanvekili Sıtkı Öztuna, Bölge Müdürü Adem Arıcı ve OSTİM Kümelenme Koordinatörleri de katıldı.
KBÜ heyeti ile OSTİM yöneticileri, Karabük Üniversitesinin uygulamalı eğitim imkanları, akademik uzmanlık alanları ve sanayi ile geliştirilebilecek ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. OSTİM’in sanayi üretimindeki deneyimi ile üniversitenin araştırma potansiyeli arasında kurulabilecek yapısal iş birlikleri değerlendirildi.
Görüşme, üniversite ve sanayi arasında nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine yönelik somut adımların atılmasına ve karşılıklı katkı sağlayacak modellerin geliştirilmesine zemin hazırladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.