Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2025 09:17 tarihinde yayınlandı
0

Barajların alarm verdiği Amasya’da Şubat’ta yağan kar yüzleri güldürdü

Baraj ve göletlerdeki su düzeyinin ortalama yüzde 10’a kadar düşmesiyle alarm verdiği Amasya’da son günlerde tesirli olan kar yağışı yüzleri güldürdü. Kışın birinci günlerinde bekledikleri yağışların düşmemesi üzerine umutlarını Şubat ayına bağlayan çiftçiler, beyaz örtünün topraklarını kaplamasıyla sevinç yaşadı.

Ocak ayında sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kentte Şubat ayının ikinci haftasından itibaren tesirli olan yağmur ve peşinden gelen kar yağışıyla dağlar ile tarım toprakları beyaz örtüyle kaplandı. Barajlardaki su düzeyinin ortalama yüzde 10-15 civarına kadar düştüğünü hatırlatıp kar yağmasıyla umutlandıklarını belirten Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Umudumuz Şubat ayındaydı. Çok şükür kar yağdı. Önümüzdeki aylarda da yağışlar devam ederse inşallah bu sene bereketli bir yıl olacak” dedi.

“İnşallah barajlarımızı tekrar dolu olarak göreceğiz”

Şehirde kuraklığın tesirlerinin hissedildiğine işaret eden Cebeci, “Sulama suyunun yanı sıra içme suyunda da büyük sorunlarımız vardı. Yağan karla birlikte yeraltı su kaynakları çoğalacak. Barajlardaki su düzeyi ortalama yüzde 10-15 civarına kadar düşmüştü. İnşallah barajlarımızı tekrar dolu olarak göreceğiz” diye konuştu.

Kızılca köyündeki serasında ailesiyle birlikte marul ve maydanoz yetiştiren çiftçi Sami Çetintaş, “Kuraklık tesirliydi. Topraklar kuruydu. Allah’a şükürler olsun kar yağdı. Ekili mahsullere yarar sağlayacak” biçiminde konuştu.

“Cennet üzere bir vatanın içinde dört mevsimi yaşıyoruz”

Uzun müddettir yağmur ve kar yağışına hasret olduklarına değinen çiftçi Hicabi Bağçuvan ise, “Çok şükür kar yağışıyla birlikte bolluk, rahmet geldi. Topraklarımız suya doyacak. Baraj ve göletlerimizin de dolmasıyla inşallah yaza hazır bir formda gireriz. Cennet üzere bir vatanın içinde dört mevsimi yaşıyoruz. Kar yağışını görmenin hepimize memnunluk verdiği üzere başka canlılara, hayvanlara da memnunluk verdiğini düşünüyorum” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin