Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
16 Mayıs, 2017 00:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Barisic: “En büyük fark Vagner Love’du”

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a 4-2 yenilen Kardemir Karabükspor Teknik Direktürü Zoran Barisic, ”İki takım arasındaki en büyük fark Vagner Love’du, muhteşem oynadı" dedi. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Zoran Barisic maça çok iyi başladıklarını söyledi. Maçın ilk yarısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını anlatan Barisic, “İlk yarı çok iyi futbol oynadık. Pas oyunu ve çok iyi organize olan bir Karabük vardı, gol de bulduk. Fakat ilk yarının son iki dakikasında konsantrasyon eksikliğinde golü hediye ettik diyebilirim. İkinci yarıya Alanyaspor daha istekli ve agresif başladılar ve bize sıkıntı yarattılar. İki takım arasındaki en büyük fark Vagner Love’du, muhteşem oynadı” diye konuştu.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 15:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KBÜ Senatosu Mayıs ayı toplantısında bilimsel başarılar öne çıktı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Senatosu Mayıs ayı toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odası’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin bilimsel, akademik ve kurumsal alanlarda gösterdiği gelişmelere dikkat çekti.
Kırışık, Karabük Üniversitesinin muvaffakiyet grafiğinin her geçen gün yükseldiğini belirterek, "Üniversite olarak son devirde bilimsel ve akademik alanda değerli atılımlar gerçekleştirdik. Artık Karabük Üniversitesi yalnızca ulusal seviyede değil, milletlerarası platformlarda da isminden kelam ettiren, dereceler elde eden bir kurum hâline geldi" sözlerini kullandı.
Rektör Kırışık, konuşmasının devamında üniversitenin bilimsel üretim konusunda değerli bir ivme yakaladığını vurgulayarak, "Türkiye birinciliklerinin yanı sıra, dünya çapında mükafatlar, dereceler ve akademik sıralamalar elde ediyoruz. Bu gelişmeler, üniversitemizin bilimsel ve akademik kapasitesinin ne kadar güçlendiğini açıkça ortaya koyuyor. Araştırma, yayın ve proje üretimi noktasında önemli bir yükseliş içindeyiz. Bu ivmeyi sürdürebilmek için tüm paydaşlarımızla birlikte daha fazla çalışmalı, bilimsel üretimi destekleyen ortamı daha da güçlendirmeliyiz" dedi.
Toplantıda, Karabük Üniversitesinin TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B öğrenci projeleri takviye programlarında gösterdiği muvaffakiyet da gündeme geldi.
Başvuru sayısında yüzde 171,8, kabul sayısında ise yüzde 162,2 oranında artış kaydeden üniversite, bu alanda Türkiye genelinde öne çıkan kurumlar ortasında yer aldı. Bilhassa Bilgisayar Mühendisliği Kısmının TÜBİTAK 2209-A programında Türkiye ikincisi olması dikkat çekti.
Toplantıda, üniversitenin memleketler arası indeksli akademik yayın sayısında kaydedilen rekor artış da değerlendirildi.
Elde edilen bu artışın, Karabük Üniversitesinin akademik görünürlüğüne ve global tesirine olumlu katkı sunduğu belirtildi.
Sosyalfest çerçevesinde öbür üniversitelerle yapılan akademik iş birlikleri, Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Seçgin’in anatomi alanında elde ettiği Türkiye birinciliği ve İnşaat Mühendisliği öğrencisi Tolga Keskin’in çevreci projesiyle Ulaştırma Bakanlığı AR-GE Ödülleri’nde Türkiye üçüncüsü olması toplantıda gündeme gelen öteki kıymetli bahisler ortasında yer aldı.
Ayrıca EURIE 2025 bünyesinde yürütülen memleketler arası temasların da üniversite vizyonuna katkı sunduğu belirtildi.
Toplantının sonunda, elde edilen muvaffakiyetlerin sürdürülebilir hâle getirilmesi, yeni projelerin teşvik edilmesi ve üniversitenin bilimsel vizyonuna katkı sunacak çalışmaların planlanması ismine senato üyeleriyle istişarelerde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.