blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2025 14:28 tarihinde yayınlandı

Bartın’da Kimlik Kontrolü sırasında kaçan sürücünün peşinden koşan polisler birlikte bataklığa düştüler

Bartın'da kimlik kontrolü sırasında polisten kaçan sürücü ve peşinden koşan polisler peş peşe bataklığa düştü. Bataklığa saplanan sürücü ve çamura bulanan 2 polis, diğer meslektaşlarının yardımıyla kurtarıldı.

İnkumu'ndan Bartın istikametine seyir eden ve yolda zikzak çizen 51 BE 222 plakalı aracın, Çimento Kavşağı yakınlarındaki yol kenarına park edildiği ihbarı polisleri harekete geçirdi. Aracın sürücüsü olduğu belirlenen A.T, alkollü olduğunu, araç içerisinde sızdığı söyledi. Polislerin ehliyetini istediği A.T., aday sürücü ehliyetinin olduğunu fakat bir süre önce ehliyetini polislere kaptırdığını itiraf etti. Bunun üzerine kimliği istenen sürücü önce ehliyetinin aracında olduğunu, sonra da mekanda unuttuğunu ifade etti. Sistemden kimlik bilgileri belirlenen şahıs, fotoğrafı ile kimlik doğrulama yapılacağını öğrenince koşarak kaçmaya çalıştı. Şahsın kaçmaya başlamasının ardından polisler de peşinden koştu. Kısa bir süre İnkumu istikametine doğru kaldırımda koşan şahıs, yakalanacağını anlayınca yol kenarındaki araziye doğru yöneldi. Karanlık olması nedeniyle kanalı fark edemeyen 2 polis memuru da şahsın peşinden gitti. Kanala düşerek bataklığa saplanan A.T ve 2 polis memurunun yardımına ise diğer meslektaşları yetişti. Çamurda çırpınan ve halen kaçmaya çalışan şahıs, kanaldaki 2 polis ve kaldırımdaki diğer polislerin yardımıyla kurtarıldı. Ardından çamura saplanan 2 polis de meslektaşlarının yardımıyla çamurdan çıkarıldı.
Kurtarıldıktan sonra da polise direnen ve kaçmaya çalışan şahıs güçlükle etkisiz hale getirilerek kelepçelendi. Gözaltına alınan şahıs, sağlık raporu için hastaneye, ifade ve işlemler için de polis merkezine götürülmek üzeri ekip otosunun nezaret kısmına bindirildi.
Yaşanan kovalamacada çamura bulanan polisler, bir süre üzerlerindeki üniformayı temizlemek için uğraştı. Öte yandan yol kenarında bulunan park halindeki aracın bir tekerinin patlak olduğu belirlenirken, sürücünün ise 150 promil alkollü olduğu tespit idildi. Yolun kenarında tehlike arz eden araç, incelenmek üzeri çekici yardımı ile otoparka çekildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 11:15 tarihinde yayınlandı

Deniz turizmi UNESCO kenti Safranbolu’daki bayram yoğunluğunu etkiledi

UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 400 bin araç giriş çıkışı olurken, otellerdeki doluluk yüzde 80'e ulaştı.

"Sakin şehir" unvanına sahip Cittaslow ağı içinde yer alan "Kendini koruyan kent", "Osmanlı'nın parmak izi" ve "Korumanın başkenti" gibi unvanlarla anılan tarihi ilçe, 4 günlük bayram tatilinde turizmcilerin yüzünü güldürdü. Arnavut kaldırımlı sokakları, Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, konak ve köprüleriyle ziyaretçilerini adeta açık hava müzesinde tarihi bir yolculuğa çıkardı.
Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, bayram tatilinin değerlendirmesini yaparak kente olan ilgiden memnun olduklarını söyledi. Yetkililerden alınan verilere göre yaklaşık 400 bin aracın ilçeye giriş çıkış yaptığını aktaran Urgancıoğlu, "Konaklama tesislerimizde yüzde 80'e varan doluluk oranları gördük. Ancak Kurban Bayramı, bir şeker bayramı kadar yoğun geçmedi. Çünkü bu bayramda insanların bazı sorumlulukları oluyor ve bu durum seyahat kararlarını etkileyebiliyor" dedi. Yaz tatiliyle deniz sezonunun aynı döneme denk gelmesinin Safranbolu'daki hareketliliği bir miktar azalttığını ifade eden Urgancıoğlu, "Havanın birden ısınmasıyla birlikte tatilciler deniz kenarlarını tercih etti. Sanıyorum bu bayram Amasra biraz daha fazla ilgi gördü. Deniz kenarında olması nedeniyle sıcak havada insanlar denize yöneldi, dolayısıyla hareketin yoğunluğu biraz oraya kaymış olabilir" diye konuştu.
Tüm bu faktörlere rağmen Safranbolu'da yine de kalabalık, dolu ve canlı bir bayram geçirildiğini vurgulayan Urgancıoğlu, "Bir şeker bayramı gibi değildi ama yine de yoğun, kalabalık, dolu, güzel bir bayram geçirdik" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin