blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2025 11:08 tarihinde yayınlandı

Başkan Doğan: “Ekiplerimiz 7/24 sahada”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kar yağışından ötürü kapalı yol bulunmadığını açıklayarak, "Vatandaşlarımızın rastgele bir olumsuzluk yaşamaması ismine gruplarımız 7/24 sahada" dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kar yağışı uyarısı ile hazırlıklarını tamamlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının başladığı birinci andan itibaren çalışmalarını sürdürüyor. Vilayet genelinde tesirli olan kar yağışıyla teyakkuza geçen Büyükşehir Belediyesi grupları vatandaşların ulaşımda aksama yaşamaması ismine ağır mesai yürütüyor. Büyükşehir 67 araç 95 çalışanla alanda titiz bir çalışma gerçekleştiriyor. Vilayet genelinde kar nedeniyle kapanan 30 mahalle yolu takımların müdahalesi ile yine ulaşıma açılırken kente ulaşıma kapalı köy yolu bulunmuyor.

"Ekiplerimiz 7/24 sahada"
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Kar yağışı öncesi gruplarımız tüm hazırlıklarını tamamlamıştı, o nedenle çabucak alana inerek karla çabaya başladık. İnsanımızın rastgele bir olumsuzluk yaşamaması ismine gruplarımız 7/24 alanda. Şuan itibariyle ulaşıma kapalı yolumuz bulunmuyor. Birkaç gün daha tesirli olması beklenen kar yağışında ulaşım ağının aksamadan devam etmesi ve insanımızın güvenliği için takımlarımızla vazife başında olacağız. Samsun genelinde, 17 ilçemizin tamamında vatandaşlarımızın rastgele bir olumsuzluk yaşamaması ismine titizlikle çalışıyoruz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2025 09:22 tarihinde yayınlandı

Bir bayram klasiği: Acemi kasaplar acillerin yolunu tuttu

SAMSUN (İHA) – Samsun’da kurban bölümü sırasında kendini yaralayan acemi kasaplar, acil servislerin yolunu tuttu.
Kurban Bayramı namazının akabinde kurbanlıklarını kesmek isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren kesim alanlarında yoğunluk oluşturdu. Fakat, her bayramda olduğu üzere bu bayramda da kazalar kaçınılmaz oldu. Kesim sırasında dikkatsizlik yahut deneyimsizlik nedeniyle birçok vatandaş çeşitli yerlerinden yaralandı.
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran acemi kasaplardan kimileri hayvanın üzerlerine devrilmesi sonucu, kimileri ise bıçak kesiği nedeniyle el, kol ve bacak üzere bölgelerinden yaralandı. Kimi vatandaş uzun müddettir hayvan kestiğini, başına birinci kere bu türlü bir şey geldiğini söylerken, bazıları ise hayvan keserken kendini kestiğini söz etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin