“Bir Bilenle Bilgi Nesil” programında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, programın bir sonraki etabında öğrenciler ortasında bir öykü yarışı yapılması ve birinci 55 öykünün kitaplaştırılarak tüm okul kütüphanelerine dağıtılması teklifinde bulundu.
“Bir Bilenle Bilgi Nesil” Fikre Yönelen Geleceğe Yürüyen Gençlik Lise Öğrencileri Ortası Kompozisyon Yarışı Açılış Programı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Gayeli Salon’da yapıldı. Hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve proje tanıtım görüntüsü gösterimi yapıldı. Programın açılış konuşmalarını yapan Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız ve Genç-Memur-Sen Samsun Vilayet Temsilcisi Onur Şen, projenin tüm öğrenciler için güzel olmasını diledi.
"Kitap okumanın en güç ve değerli olduğu bir vakitte yaşıyoruz"
Şu anda kitap okumanın çok güç lakin değerli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ise "Gençler en çok cep telefonundan kısa görüntüler seyretmeyi, içerik oluşturmayı seviyor. Kitap okumanın tahminen de en güç olduğu çağda yaşıyoruz. Bizim devrimizde daha kolaydı zira kitaptan öteki bir şey yoktu. O yüzden de tahminen de kitap okumanın da en değerli çağını yaşıyoruz. Aramızdaki farkı kitap okuyarak süratlice açabiliriz. İmtihanlara hazırlıkta çok kitap okuyanların daha başarılı olduğunu görüyoruz. Kitap okuyanların kendini daha fazla geliştirdiğini de görüyoruz" dedi.
“İlk 55 öyküyü kitaplaştırıp, okul kütüphanelerine dağıtabiliriz”
Projenin bir sonraki etabında Samsun’daki tüm öğrencilerin iştirakiyle bir yarış düzenlenmesi teklifinde bulunan Lider Doğan, "Şimdi kitap okumayı geliştirmek için çok yeterli bir iş yapılmış. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Çok hoş bir kompozisyon yarışı ortaya çıkmış. Bir sonraki etabı da şöyle yapabiliriz: Samsun’daki öğrencilerin tamamı ortasında bir öykü yarışı yapalım. Birinci 55 öyküyü kitaplaştıralım. Bu birinci 55 öyküyü yazan arkadaşlardan birinci 5’ine mükafatlar verelim. Birinci 55 hikayenin yer aldığı kitabı da basıp tüm okul kütüphanelerine dağıtalım. Jenerasyondan nesile de Samsun’un öğrencilerinin oluşturduğu eserler de geleceğe taşınmış olsun ve bir arada uygun bir iz bırakalım” diye konuştu.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Kitap okuma ve bilgi öğrenme alışkanlığının kazanılmasının ehemmiyetine değinen Samsun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Murat Ağar da “Marka bedeli haline gelen, özünde okuma olan, temelinde bilge bir kuşağa ulaşmak için bilgiyle donatılmış bir jenerasyon oluşturmak isteyen bu projeye biz de gönülden dayanak veriyoruz. Bakanlık da son yıllarda kıymetli değişiklik yaptı. Çocuklarımızın okumaya ilgisini arttırmak, gerek ülkesinde gerek dünyada olan gelişmeleri özünde takip edebilme hünerine sahip olan bireyler yetiştirmek için bazen program değişiklikleri yaptı bazen müfredatta güncelleme yaptı bazen de bu türlü çok kıymetli çalışmalara, STK’nın ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ üzere çalışmalara dayanak verdi. Son periyotta ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ olarak isimlendirdiğimiz programın özünde de bu var” biçiminde konuştu.
Program, öğrencilere kitap armağan edilmesinin akabinde çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.