Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
08 Ocak, 2020 19:47 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Köse ‘Çocuklarımızla Gurur Duyuyoruz’

Rusya Uluslararası Bilim Temelleri Yarışması’nda (URFODU) ilk etabı başarıyla geçerek Antalya’daki finallere katılma hakkı kazanan My Kolej ortaokul ve lise olimpiyat takımı Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi ziyaret etti.

5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. sınıf seviyelerinde, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, İngilizce, Almanca, Fransızca branşlarında düzenlenen yarışmaya bu yıl yaklaşık 410 bin öğrenci ve 2297 okul katılırken, öğrencilerin derin ve kalıcı modern bilgi oluşumunu teşvik etmeyi, sahip oldukları temel bilgi ve yeteneklerin alanlarını geliştirmesi amaçlanıyor.

Ziyarette öğrencilere katılım belgelerini veren Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 2019 Aralık ayında düzenlenen ve My Kolej in katıldığı yarışmada 1. etap sınavında Matematik, Kimya, Biyoloji ve İngilizce alanlarında lise ve ortaokul düzeyinde 19 öğrencinin büyük bir başarı örneği göstererek finale kaldıklarını, her biri ile ayrı ayrı gurur duyduğunu söyledi.

Safranbolu’nun eğitimde oldukça başarılı olduğunun altını çizen Başkan Köse; “ Bu başarıda tabii ki öğretmenlerimizin ve velilerimizin de çok büyük payı var. Ben çocuklarımızın 16 Nisan 2020’de Antalya’da yapılacak olan finallerde de başarılı olacaklarına inanıyor, bir kez daha kutluyorum” dedi.

Finallerde Türkiye’nin yanı sıra, Beyaz Rusya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya Federasyonu, Çin Cumhuriyeti gibi ülkelerinin katılacağı, final etabı sonrasında dereceye giren öğrencilere Altın Gümüş ve Bronz Madalya, 1.2.3.Dereceden Diploma verileceği de alınan bilgiler arasında.

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 19:11 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da aranan 1 şahıs yakalandı

Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimde hakkında yakalama kararı bulunan 1 şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirile denetimde, bin 292 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılırken, 331 araç kontrol edildi. Denetimlerde çeşitli suçlardan aranması bulunan 1 şahıs yakalanırken, trafik kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 7 araca idari para cezası uygulandı.

Öte yandan, ekiplerin yaptığı kontrollerde 2 iş yeri ile 8 şahsa, 5326 Sayılı Kabahatler

Bizi sosyal medyadan takip edin