Başkan Vergili “İhale 6 Mayıs’ta Yapılacak”

Başkan Vergili “İhale 6 Mayıs’ta Yapılacak”

Yayın: 15.03.2024 11:53
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Soğuksu 3 Etap ihalesinin 6 Mayıs 2024 tarihinde yapılacağını söyledi.

Yıllardır büyük bir mücadele sonucunda kentsel dönüşüm için uygun hale getirilen Soğuksu Mahallesinde 3.Etap Kentsel dönüşüm İnşaatı için ihale tarihi belli oldu. İnşaat yapım ihalesi 6 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Daha önce Vergili döneminde 1. ve 2. Etap kentsel dönüşüm inşaatları tamamlanan ve 1.000 kişilik bir öğrenci yurdu da yapılan Soğuksu mahallesinde 6 Mayıs tarihinde 3.Etap kentsel dönüşüm başlayacak.

Proje kapsamında 866 adet 2+1 ve 3+1 konut, 43 işyeri, çocuk parkları, cami, okul ve Kuran Kursu gibi sosyal donatı alanları inşa edilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili: “Bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Karabük halkına hayırlı ve uğurlu olsun.

Şimdi sıra geldi yine yıllardır mücadelesini verdiğimiz Bayır Mahalle ve Kemiklidere Kentsel Dönüşüm Projelerini gerçekleştirmeye. En kısa sürede bu projelerimizin de ihaleye çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın. Karabük halkı çok iyi biliyor ki, Yaparsa Rafet Vergili yapar. Bizler sözümüzün Eriyiz.” Şeklinde konuştu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

RTÜK’ten NOW TV ve Tele 1’e ceza

Yayın: 03.05.2024 15:21
Paylaş:
A+ A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), NOW TV’ye idari para cezası ve idari yaptırım, Tele 1’e idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın cep telefonu yazışmalarını kayda alarak haberleştiren NOW TV’ye idari para cezası ve idari yaptırım, “Türkiye’nin Gündemi” isimli programın yayın konuğu Rifat Serdaroğlu’nun bazı siyasetçiler ve kişileri hedef alan açıklamaları nedeniyle de Tele 1’e idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Üst Kurul, haftalık olağan toplantısında izleme dosyalarını görüştü.

Kurul, AK Parti Bursa Milletvekili Varank’ın cep telefonundaki özel yazışmalarını haber yapan NOW TV’ye “özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “kişisel verilen ifşası” nedeniyle idari para cezası verdi.

Kanala, Adalet Bakan Yardımcısı Can’ın da özel mesajlaşmalarını gizlice kayda alıp yayınladığı gerekçesiyle idari yaptırım uygulandı. 6112 sayılı kanunda yer alan “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmü yaptırımın gerekçesi olarak gösterildi.

Üst Kurul, Tele 1’deki “Türkiye’nin Gündemi” isimli programın yayın konuğu Rifat Serdaroğlu’nun, bazı siyasetçileri ve kişileri hedef alan açıklamalarını da ele aldı.

Serdaroğlu’nun sözlerinin eleştiri sınırlarını aştığını değerlendiren RTÜK, kanalın, yasadaki “kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmünü ihlal ettiğine karar verdi. Kanala idari para cezası yaptırımı uygulandı. (AA)