DÜZCE(İHA) – Batı Karadeniz’de soğuk hava ve fırtına tesirli oluyor. Fırtına nedeniyle Akçakoca’da denizde dalga uzunluğu 4 metreyi buldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Batı Karadeniz’de rüzgarın, 11 Nisan 2025 Cuma günü kuzey ve kuzeybatıdan, günün birinci saatleri ile 12 Nisan 2025 Cumartesi, gün uzunluğu doğu - batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına halinde eseceğinin varsayım edildiğini bildirdi. Meteorolojinin uyarısı sonrasında bugün sabah saatlerinde Batı Karadeniz’de fırtına başladı. Fırtına ile birlikte denizin rengi değişirken dalga uzunluğu 4 metreye ulaştı. Yetkililer fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ üzere aksiliklere sebep olabileceği buna karşı dikkatli ve önlemli olunmasını istedi.
Milletvekili Şahin: “Anestezi Sonrası Bakım Ünitesi Hizmet Vermeye Başladı”
AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük’te yoğun bakım alanında yaşanan sorunların giderilmesi için başlatılan çalışmalardan biri olan Anestezi Sonrası Bakım Ünitesi’nin (PACU) hizmete alındığını söyledi.
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alan PACU’nun hizmete alınmasının ardından kısa sürede yaklaşık 400 hastaya hizmet verdiğini ve büyük bir ihtiyacı karşıladığını belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı:
"PACU, yalnızca teknik bir kazanım değil, aynı zamanda vatandaşlarımızın sağlık güvenliğini önceleyen güçlü bir adımdır. Kısa sürede yüzlerce hastaya hizmet verilmesi, bu birimin ne kadar ihtiyaç duyulan bir hizmet olduğunu ortaya koymuştur. Ameliyat sonrası hastaların hayati bulgularının yakından izlendiği bu 10 yataklı ünite, hasta güvenliğini artırmada ve komplikasyon risklerini en aza indirmede kritik bir işlev görüyor. Modern tıbbi cihazlarla donatılan ve alanında uzman sağlık personelinin görev yaptığı bu ünite, ameliyat geçiren hastaların uyandırılma sürecini sağlıklı ve güvenli biçimde yönetmek amacıyla tasarlandı."
"Karabük’ümüz İçin Gece Gündüz Çalışmaya Devam Ediyoruz"
Karabük genelinde sağlık yatırımlarının kapsamlı şekilde sürdüğünü vurgulayan Milletvekili Şahin, şu bilgileri paylaştı:
"Sağlık yatırımlarımızla her geçen gün Karabük’ümüzü daha güçlü bir sağlık altyapısına kavuşturuyoruz. Göreve gelir gelmez üzerinde önemle durduğumuz konuların başında sağlık geliyordu. Bu süreçte 100’ün üzerinde hekim ilimize atandı ve sağlık personeli eksikliği hızla giderildi. Beşbinevler Ek Hastane Binası hizmete girdi. Ovacık ilçemizdeki hastane inşaatı devam ediyor. Eskipazar ilçemizde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla yeni bir hastanenin temellerini atacağız. Yer belirleme çalışmaları tamamlandı. Milletvekilimiz Sayın Ali Keskinkılıç’ın dün duyurduğu üzere proje çalışmaları da bitirildi, kısa sürede yapımına başlanacak. Karabük halkının en iyi sağlık hizmetine ulaşabilmesi için tüm gayretimizle çalışıyoruz, hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Sağlık, en temel insan hakkıdır ve biz bu anlayışla Karabük’ümüz için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz."