blank
Anadolu Ajansı tarafından
21 Eylül, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bayburt Üniversitesi’nden 2 akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı

BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesi'nden 2 akademisyen, uzmanlık alanlarıyla ilgili "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer aldı.

Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, saygın uluslararası bilimsel yayın kuruluşu Elsevier'in 2024 yılına ait "Standartlaştırılmış Atıf Göstergelerinin Bilim Çapında Güncellenmiş Yazar Veri Tabanları" raporuna göre, Bayburt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Engin Şahin ve Mühendislik Fakültesinden Doç. Dr. Erdal Öner, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları arasına seçildi.

Açıklamada, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen'in şu ifadelerine yer verildi:

"Prof. Dr. Engin Şahin ve Doç. Dr. Erdal Öner'in dünya çapında en fazla atıf alan bilim insanları arasında yer alması, üniversitemizin bilimsel alandaki güçlü duruşunu ve akademisyenlerimizin uluslararası bilim dünyasındaki etkisini göstermektedir. Bu başarı yalnızca kişisel bir zafer değil, Bayburt Üniversitesi'nin bilimsel üretkenliğinin ve akademik değerlerinin bir yansımasıdır. Atıf göstergeleri, bir bilim insanının yaptığı çalışmaların ne kadar etkili ve yaygın olduğunu ortaya koyan önemli bir kriterdir. Bu bağlamda her iki hocamızı da gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 10:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-

“Zararlı Yazılım Analizi ve Tersine Mühendislik Eğitimi” tamamlandı

Orta Karadeniz Ajansı (OKA) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ortasında imzalanan "Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı Siber Güvenlik Eğitimi İşbirliği Protokolü" doğrultusunda Samsun’da "Zararlı Yazılım Tahlili ve Bilakis Mühendislik Eğitimi" gerçekleştirildi.
OMÜ Ziraat Fakültesi Bilişim Merkezi’nde, 5-9 Mayıs 2025 tarihlerinde yüz yüze olarak düzenlenen eğitimde, "Tersine Mühendislik ve Ziyanlı Yazılım Tahliline Giriş", "Temel Statik Analiz", "Network Analizi", "Anti-Analiz Yöntemleri", "Temel Dinamik Analiz", "Saldırı Yöntemleri", "Mobil Uygulama Güvenliği" üzere hususlar ele alındı.
Programa; Sızma Testi ve Web Güvenliği Eğitimleri ile bu eğitimlerin uygulama evrelerini muvaffakiyetle geçen 27 OMÜ öğrencisi katıldı. Yüz yüze eğitimin akabinde, tıpkı eğitimin çevrim içi uygulamaları gerçekleştirilecek. Siber güvenlik alanında uzman yetiştirilmesini hedefleyen program, yaz aylarında gerçekleşecek olan Bootcamp aktivitesine seçilecek öğrencilerin belirleneceği imtihan ile devam edecek.

OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu ağır sürece gösterdiğiniz ilgi ve kararlılıkla, çeşitli kıymetlendirme ve test basamaklarını muvaffakiyetle tamamlayarak bugüne ulaştınız. Sizlerin bu programa gösterdiği özveri, birebir vakitte programın muvaffakiyetini da beraberinde getiriyor. Önümüzdeki Bootcamp sürecinde de birebir motivasyonla ilerleyeceğinize inancımız tam. Hepinize muvaffakiyetler diliyor, emekleriniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.