Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
23 Ağustos, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Belediye Lideri Kılıç, İkiztepe Höyüğü hafriyat takımını ziyaret etti

SAMSUN (AA) - Bafra Belediye Lideri Hamit Kılıç, İkiztepe Höyüğü'nde hafriyat çalışmalarını sürdüren grubu ziyaret etti.

Kılıç, ziyarette, İkiztepe Ören Yeri'nde yürütülen çalışmalar hakkında hafriyat lideri Doç. Dr. Aslıhan Beyazıt’tan bilgi aldı.

Kılıç, "Bafra'da 15 bine yakın buluntu çıkarılması açısından esaslı tarihimize ışık tutan çalışmalara şahitlik etmek, geçmişe dokunmak nitekim çok hoş bir his, Burası Bafra'mız ve bölgemiz için çok kıymetli bir nokta." dedi.

Türkiye'nin en uzun kazılarından biri olması açısından dikkatleri üzerine toplayan İkiztepe Höyüğü'nde 1944'ten bu yana 700'den fazla mezar alanı bulunduğunu ve son yapılan çalışmalarda 4 yeni mezar yerinin daha gün yüzüne çıktığına işaret eden Lider Kılıç, "Burada çalışmalar yıllardır titizlikle ve büyük emeklerle devam ediyor. Bizler de yürütülen bu çalışmalara her vakit takviyemizi veriyoruz. 2021 yılından bu yana titizlikle çalışan ve birçok buluntunun ortaya çıkmasına katkı sağlayan hafriyat liderimiz Doç. Dr. Aslıhan Beyazıt'a ve takımına tarihimize ışık tuttukları için çok teşekkür ediyorum." sözlerini kullandı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 22:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu’da kayıp olarak aranan şahıs, sağ olarak bulundu

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde dünden beri kayıp olarak aranan Alzheimer hastası, grupların çalışması sonucunda sağ olarak bulundu.
Edinilen bilgiye nazaran, Tosya’da Dağçatağı köyünde ikamet eden Alzheimer hastası A.C., 18 Nisan’da öğlen saatlerinde konuttan ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi. Bir müddet sonra A.C.’nin ailesi, geri dönüş olmayınca 112 Acil Davet Merkezini arayarak kayıp ihbarında bulundu. İhbarla birlikte kayıp şahsı arama çalışması başlatıldı. Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Asayiş Timleri, Jandarma Asayiş Komando Timleri, JAK Timleri, Arama Kurtarma ve İz Takip Köpek Ögesi, AFAD ve UMKE takımları olmak üzere 34 işçi ile arama çalışması başlatıldı. Takımların arama çalışmaları sonucunda kayıp olarak aranan A.C., sağ olarak bulundu. Rastgele bir sıhhat sorunu olmadığı belirlenen A.C., olay yerindeki birinci muayenesinin akabinde Tosya Devlet Hastanesine sevk edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.