Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
30 Ekim, 2019 21:17 tarihinde yayınlandı
0

Belediye Personeline İlk Yardım Eğitimi

Safranbolu Belediyesi, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu hükümleri gereğince çeşitli birimlerde görev yapan personeline uygulamalı ilk yardım eğitimi veriyor.

Safranbolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında çeşitli birimlerde görev yapan belediye personeline yönelik ilk yardım eğitim düzenliyor. Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi salonunda İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Eğitmenleri Türkna Türkmen Subaş ve Rabia Or tarafından verilen eğitimlerde solunum yetmezliği, kanama, kesik, kaza, tıkanma, zehirlenme, yaralanma gibi konularda uygulamalı bilgiler veriliyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de katıldığı eğitime Belediyedeki tüm birimlerden katılım sağlandı.

Yönetmelik kapsamı tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen personele bu tür eğitimlerin verilmesinin önemine değinen ve eğitime katılan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Belediyede çalışan personel için çok faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.

İlkyardım konusunda hassasiyetin, toplumun tüm katmanlarına yayılmasını önemediğini belirten Başka Köse; “ Belediyemizde özellikle ağır işlerde çalışan arkadaşlarımızın mutlaka konu hakkında bilgili ve eğitim almış olmaları gerekmekte.  İnşallah eğitimi alan personelimiz öğrendiklerini uygulayacak anları yaşamazlar. Ancak her ne olursa olsun bilinçli kurtarmacı olmak en önemlisidir” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 17:11 tarihinde yayınlandı
0 0

Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin