“Ben görevimi yapmadım, yapamadım diyerek artık çekilin!”

“Ben görevimi yapmadım, yapamadım diyerek artık çekilin!”

Yayın: 02.02.2023 18:13
Paylaş:
A+ A-

Karabük Esnaf Kredi Kefelat-2 Kooperatifi’nin 7 Şubat Salı günü yapılacak olağan genel kurul toplantısına az bir zaman kala Başkan adaylarından Hüseyin Kılıç açıklamalarıyla dikkat çekti.

Sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada mevcut Başkan ve başkan adayı Nurettin Tümen’e vefa çağrısında bulunan Kılıç, ‘Vefasız başkan vefalı esnafın temsilciliğini yapmayı bırak” dedi.

Başkan adayı Kılıç, Tümen’e atfen ‘Vefalı esnafın vefasız başkanı’ başlığı ile yaptığı açıklamada şunları söyledi;   “Karabük Esnafı sizi tam 20 yıl başında taşıdı, baş yaptı, başkan yaptı. Siz ise başkan olarak bulunduğunuz konumun maddi manevi bütün nimetlerinden faydalandınız. Sizi başkan yapan bu esnafın 20 yıl içerisinde size, aslında size tevdi ettiği makama bir kez işi düştü. O da Yakın geçmişin zor Savaşı olan Pandemi de işi düştü. Pandemi; sadece sağlık için verilen bir savaş değildi, esnafın maddi olarak verdiği bir savaştı, esnafın başkanı olarak sizinse hem maddi hem de manevi olarak vermeniz gereken bir savaştı.

-Siz bu savaşta esnafı yalnız bırakarak yenik düştünüz.

-Siz ordunun erzakından, mühimmatından haberi olmayan bir komutan olduğunuz için yenik düştünüz.

-Siz esnafının kapısını çalmayan bir başkan olduğunuz için yenik düştünüz.

-Devletimizin tüm kurumları, Valilikleri, Kaymakamlıkları VEFA grubu adı altında toplanırken siz vefasızlığı tercih ettiğiniz için yenik düştünüz.

1500 üyesi olan KARABÜK ESNAF ODASI BAŞKANI, ESNAF SANATKÂRLAR KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI, Tüm odaların bağlı olduğu ESNAF ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI olarak diğer esnaf temsilcilerini, başkanlarını bir araya getirerek bir VEFA grubu kuramadınız.

İşte bu yüzden diyorum Vefasız Başkan.

-Esnafın dükkânı kapanmış, evine çoluk çocuğunun rızkını götürememişse Size ne

-Kirasını, elektriğini, suyunu ödeyememişse Size ne

-Hatta 1 ekmek kalmamışsa Size ne

Nasıl olsa siz her başkanlık yaptığınız yerlerden 2,3 Asgari ücret maaşınızı aldınız. Öyle ya tok acın halinden ne anlardı.

200-300 üyesi olan Oda Başkanlarımız çok daha vefalı idi. En azından üyelerinin içinde ihtiyaç sahibi olanlara kumanya veya nakit yardımı yaptılar. Bu Oda Başkanları odalarından maaş bile almadılar. Demem o ki; ne kafalarını kuma soktular ne de üç maymunu oynadılar. Sadece insanlığın gereğini yaptılar.

Evet, başkanlarının çözüm üretmek için olağanüstü toplantı yapması gerekirken olağan toplantıları bile iptal etmesine rağmen onlar insanca davrandılar.

Esnaf odasını devrettiniz. 1500 üyelik esnaf odasını devrederken 750 bin TL borçla devrettiniz. 200-300 üyeli Odaların bile borcu yokken hatta az da olsa parası varken siz bu 1500 üyeden aldığınız aidatı ne yaptınız…?

Bu duygu ve düşünceyle Değerli Esnaf Kardeşlerim;

Yanlış gidişata dur deme zamanı, bu tahribatı onarma zamanı geldi.

Devletin Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerine düşük faiz oranıyla vermiş olduğu kredilerin siz değerli esnafa adaletli bir şekilde dağılımını yapacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Biz sizlerin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz.

Esnaf olmayanları internet üzerinden esnaflık yapıyormuş gibi gösterip de sizin hakkınız olan kredileri hakkı olmayanlara sunmayacağız.

-Sayın Başkan, sizin için bu normal olabilir, malum sizin de bir iş yeriniz yok, siz de bir internet esnafısınız.-

7 Şubat Salı günü Saat 13:00’da hepinizi kongreye oyunuzu kullanmaya bu oyunu bozmaya davet ediyorum. Orada, perdenin arkasında vicdanınızla baş başa kalacaksınız. Bu esnafın vebalini düşünmeyenlere destek vererek vebale girmeyelim. Şimdiden genel kurulumuz hayırlı uğurlu olsun.

Hakkınızda ve hakkımızda hayırlı olanı Rabbim nasip etsin ve edecektir.

Biliyorum ki çetin kış geçti fakat hiçbirimiz yediğimiz ayazı unutmadık.

NOT: Sayın Başkan size çağrım. Bu esnafın karşısına artık bir tek şekilde çıkabilirsiniz.

Ya bunlara cevap verirsiniz diyeceğim ama cevap veremeyeceğinizi adım gibi biliyorum.

Gelin; evet ben görevimi yapmadım, yapamadım diyerek artık çekilin. Sizi en azından erdemli davrandı diyerek analım. Vefalı esnaf da sizi ancak bu şekilde affedecektir.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tekkeköy’de “23 Nisan” kapsamında bando gösterisi ve vosvos turu düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Tekkeköy ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bando gösterisi ve vosvos turu gerçekleştirildi.

Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte bando gösterisi ve vosvos turu, Murtaza Oktav Otobüs Terminali önünden başladı.

Tekkeköy Kaymakamlığı önünde sona eren etkinlikte halk oyunları gösterisi de düzenlendi.

Programa Kaymakam Polat Kara, Tekkeköy Belediye Başkan Vekili İsmail Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Vural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Erdal Özdemir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Erdoğan, İlçe Mal Müdürü Alper Altınbulak, Gençlik Merkezi Müdürü Serap Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri Elif Kırımlı ve Murat Güven ile okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.