BEST OF FESTS: SOSYALFEST

BEST OF FESTS: SOSYALFEST

Yayın: 06.03.2024 11:08
Paylaş:
A+ A-

S. Ümit ÇETİNKAYADELİKANLICA yazdı.

BEST OF FESTS: SOSYALFEST

Öncelikle bir Karabüklü olarak, sonralıkla KBÜ Yüksek Lisans mezunu olarak yazıma başladığımı belirteyim efendim. Karabük Üniversitemizdeki 2007’deki kuruluşundan bu yana yaşanan değişimi ve yenileşmeyi görmek de hemşehrilerimize mutluluk vermekte.

Daha önce –yıllar önce- yine KBÜ’müzün düzenlediği “Akademik Bilişim Konferansı’na da katılmıştım. Hatta iki güzide konuğumuzla da Karabük Üniversitemizi yeni tercih döneminde bölümleriyle tanıtmak ve konuşmak için Karabük Magic FM’imizde Ümitle Beklenen Dakikalar canlı yayınında radyo programı bile yapmıştık. Aslında bizler üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Ve tabi ki de Karabük Üniversitemiz debunu hakkıyla başarıyor.

Yeni bir vizyon ve bakış açısıyla göreve yakın zamanda başlayan KBÜ Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Fatih Kırışık Bey’e görevinde başarılar dileyerek devam edelim isterseniz.

Gerek yetkin eğitim kadrosuyla, gerek bizatihi aktif çalışan kulüpleriyle ve azimli öğrencileriyle KBÜ’müz üzerine vazife alarak çoğu alanda diğer yaşıtlarına göre ön sıralarda örnek olmaya devam ediyor.

Geçen hafta sonu da bunlardan biri gerçekleşti: Sosyalfest!

Hepiniz 2018’den bu yana yapılagelen Teknofest Yarışmaları’nı duymuşsunuzdur. Belki de ülkemizde bir teknoloji yarışmasından sonra da bir sosyal faaliyet içeren bir yarışma da olmalıydı. Nitekim bu da yapıldı ve Karabük Üniversitesi bu konuda da öncülüğünü gösterdi.

Ben de oradaydım demek isterdim, ama gerçekten ordaydım. Hafta sonu planımı yapıp mutlaka Sosyalfest’e gitmeli, o havayı teneffüs etmeliydim.

2-3 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen programa öğleden sonra dâhil olabildim. Öncelikle Teknoloji Fakültesi önündeki stantları gezerek başladım. Kulüpler ve kuruluşlar sıra sıra dizilmişlerdi. O sırada birden simaen pek de yabancı olmayan bir dost karşıladı beni. Evet, gerçekten, EML Bölümden sınıf arkadaşım Cengiz İlter’i tanıyamamıştım. Cengiz’i yıllardır hiç görmemiştim. O beni tanıdığına göre belki de ben hiç değişmemiştim.

Uzun muhabbetin sonrasında İktisat Fakültesi’ndeki Prof. Dr. Asım Yapıcı’nın verecek olduğu, “Ruh Sağlığı ve Din” konulu söyleşisine yetiştim. Asım Bey’i dinlerken daha ilk dakikalarında gayet matrak ve neşeli bir insan olduğunu anlıyorsunuz. Örneklemeleri de gerçekten hayatının içindendi.

Arada Edebiyat Fakültesi’ndeEğitim Yönetimi Bölümü’ndentez hocam Sn. Doç. Dr. Mahmut Polatcan’ı ziyarete giderek ufak bir hasbihal ettik.

Yine aynı yerde, saat 16.30’daki Dr. Necdet Subaşı ile “Derdimiz Hayat Söyleşisi”ne müdahil oldum. Ardındanikindi namazı çıkışında, dosta şifa veren Şahin Maden Hocamla karşılaşıverdik. Biz KBÜ Stadı’nda okçuluk faaliyeti olan yere gidiyoruz, istersen sen de gel dedi ve stattaki  okçuluk faaliyeti yapılan bölüme revan olduk. Şahin Maden Hocam, Karabük’te yıllarca okçuluk kursları açmış ve yarışmalara öğrenci yetiştirmiş bir isimdir, tanımayanlar için söylüyorum. Çıkışta İslami İlimler Fakültesi’nin üst tarafında konuşlandırılmış Türk Otağları ve bayrakları yer alan alana girip fotoğraflar çektirdik.

Şahin Hocam, Ümit, sen kitapları seversin, aşağıda Türk Dil Kurumu kendine ait büyük bir araçta kendi kitaplarını satıyor, istersen bir bak, dedi.

Hiç beklemeden yola revan oldum. Kitapları incelerken vaktin nasıl geçtiğini anlamamış, saati bile unutmuştum. İlgi alanlarıma giren bayağı TDK baskılı kitabı çok cüz-i bir fiyata kütüphaneme kazandırmıştım. İnanın 10 TL’ye kitaplar vardı. Bu fırsat kaçmazdı.

Saat 19’a yaklaşıyordu. Telefonla Üniversite’den Mesut Doğan Hocama ulaştım ve kendilerinin Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Müzik Topluluğu’nun icra edeceği Klasik Türk Müziği Konserinde olduklarını ve birazdan resitalin başlayacağını öğrenir öğrenmez15 Temmuz Şehitler Konferansında buldum kendimi. Konseri, Edebiyat Fakültesi’nden Sn. Mesut Doğan Hocam solumda ve Kütüphane Ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Sn. Mehmet Yaltırık Bey sağımda beraber izledik. İnanılmaz rahatlatıcı bir atfmosferdi.

Biz işin biraz eğlence kısmındaydık ama bu 2 gün boyunca çeşitli amfilerde Sosyalfest Projeleri sunumları ve değerlendirilmeleri yapılıyordu ve heyecan doruktaydı.

Sosyalfest’in ikinci gününe iseyine öğleden sonra katıldım. İlk önce Kızılay’ın üzerinde “Müge Anlı” yazan aracından ikram ettikleri ezogelin çorbasını içtim. Belki de bu yüzden Psk. Dan. Mehtap Kayaoğlu’nun vereceği Duygusal Sağlamlık Söyleşisine maalesef yetişemedim. Saat 14’teki Said Ercan’la İnsanlığın Dijital Dönüşümü Konferansına da dahil olamadım. Çünkü o arada Eğitim Bilimlerinden yüksek lisans hocam Sn. Ramazan Cansoy’la ve lisede okuyan ve Siber Güvenlik meraklısı oğlu Hasan karşılaştık.

Onlarla beraber Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği hocalarından Sn. Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Menemencioğlu’nun İslami İlimler Fakültesi’ndeki bir amfide vermiş olduğu “Siber Güvenlik” temalı programa katıldık. Oradan çıkışta ise Yabancı Diller Yüksekokulu’nun önündeki stantları gezmeye başladım. Tabi ki yine kitaplarla karşılaştım. Onlardan biri de Türk Tarih Kurumu’nun standı idi. Orda da kitaplar yani kendi yayınları yüzde 40 indirimli idi. İlgimi celbeden üç-beş kitabı da oradan aldım.

Akabinde Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonu’ndaki “Üç Günlük Dünyada Bir Muhsin Bey” başlıklı kukla gösterisini kaçırmak istemedim. Yabancı Diller’den biraz yukarı yürümem gerekiyordu. Neyse ki program yarım saat gecikmiş ve mühendislik içindeki alanda, Teknofest’e yapılmış ödüllü projelerin ve başvurulacak projelerin sergilendiği standları inceleme fırsatı buldum. Hepsi de ilginç projelerdi ve alanlarında gayet başarılıydılar.

Karabük Üniversitemiz de ulusal ve uluslararası alanda başarılara imza atmaya devam ediyor ve bu da artarak devam edecek, eminim. İki günlük Sosyalfest de bu güzel ve özel projelerden biriydi. Bize de, “Elinize sağlık ÜNİKA” demekten başka da bir şey düşmüyor sanırım.

Peki, hiç aksaklık yok muydu? Beni ilgilendiren kısmını söylerek yazımı bitiriyorum:

Sorun:Üniversiteden 5000 Evler’e özellikle hafta sonları ulaşım biraz zor. Otobüs var ama bu tür özel günlerde yetersiz kalıyor ve insanlar çok kalabalık bir şekilde üniversiteye ulaşmak zorunda kalıyorlar. Bu hatta minibüs konulma durumu olsa ve de otobüs saatleri yoğunprogram olan günlerde sıklaştırılsa, sorun kolayca çözülecektir, düşüncesindeyim.

Sonuç olarak: Karabük Üniversitesi Sosyalfest: bundan sonra, Best of Fest’lerden biri olarak akıllara kazınacaktır fikrindeyim.

Bunun için: Teşekkürler Karabük Üniversitesi…

Satılmış Ümit ÇETİNKAYA

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bir kişinin parmağına sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı

Yayın: 09.05.2024 10:51
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te bir kişinin parmağına sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince hastanede çıkarıldı.
Karabük’te yaşayan yabancı uyruklu Abdelaziz Ashraf S. (21), parmağında sıkışan yüzüğü kendi imkanlarıyla çıkaramayınca Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.
Çabalarına rağmen yüzüğü çıkaramayan sağlık personeli, itfaiyeden yardım istedi.
Hastaneye gelen itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yüzük Abdelaziz Ashraf S’nin parmağından çıkarıldı.

Haber videosu için tıklayınız!